ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τα είπαν... κατ ιδίαν και μια ημέρα μετά για την δημοτική αγορά!

0Συνάντηση είχαν ο Δήμαρχος και οι έμποροι της Κορίνθου, το Δ.Σ του Εμπορικού συλλόγου ,το πρωί της Πέμπτης και ένα από τα θέματα διαβάζω ήταν και αυτό της δημοτικής αγοράς! «Εκφράστηκε η άποψη του ΕΣ Κορίνθου για την άμεση επαναλειτουργία της, ώστε να δώσει πάλι μια πνοή ζωντάνιας στο κέντρο της Κορίνθου « αναφέρει το Δελτίο τύπου που εξεδόθη γι αυτήν την συνάντηση και αναρωτιέμαι…

Το θέμα είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων το προηγούμενο βράδυ προκειμένου να κριθεί το μέλλον της ληφθείσας απόφασης περί αναζήτησης ιδιώτη επενδυτή. Γιατί ο Εμπορικός Σύλλογος δεν παρέστη;

ΟΕΒΕ, ΣΕΓΕΣ και Επιμελητήριο έδωσαν το παρόν οι δε Πρόεδροι της ΟΕΒΕ και του Επιμελητηρίου ζήτησαν να παρέμβουν όπως και το έπραξαν.

Γιατί ο Εμπορικός Σύλλογος έκρινε πως δεν έπρεπε να παραστεί και να «τα πει κατ ιδίαν» με το Δήμαρχο την επομένη; Είναι ένα ερώτημα…

Το δελτίο τύπου των εμπόρων για την συνάντηση

Στις 29 Μαρτίου 2018 το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Α. Πνευματικό στα πλαίσια της καθιερωμένης συνάντησης που πραγματοποιείται προκειμένου να συζητηθούν τα τοπικά προβλήματα της πόλης και της αγοράς.

Από την συνάντηση του ΔΣ των εμπόρων με το Δήμαρχο Κορινθίων χθες Πέμπτη


Ο Δήμαρχος Κορινθίων εξέφρασε την στήριξη του προς τον ΕΣΚορινθου, καθώς και την αναγνώριση της προσφοράς στην πόλη μέσα από τις δράσεις που χει οργανώσει για την τοπική αγορά, ενώ στη συνέχεια αναλύθηκαν στα πλαίσια της συζήτησης όλες οι επιπρόσθετες ενέργειες που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν για την ανάπτυξη της πόλης της Κορίνθου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου , όπου εκφράστηκε η άποψη του Ε.Σ.Κορίνθου για την άμεση επαναλειτουργία της, ώστε να δώσει πάλι μια πνοή ζωντάνιας στο κέντρο της Κορίνθου.

Επιπλέον συζητήθηκε η πάγια θέση του Συλλόγου για υλοποίηση έργων διαμόρφωσης σε όλη την αγορά της Κορίνθου, βάση των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την δημιουργία ενός ανοιχτού εμπορικού κέντρου (ΟPEN MALL), όπως ο οργανωμένος χώρος στάθμευσης , η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο , η εκμετάλλευση των ηχητικών εγκαταστάσεων κατά μήκος της πεζοδρομημένης αγοράς, η τοποθέτηση περισσότερων υπόγειων κάδων καθώς και όλες οι επενδύσεις στον τεχνολογικό τομέα που θα πρέπει να δρομολογηθούν με γνώμονα την αναπτυξιακή πολιτική της Ε.Ε για την δημιουργία έξυπνων πόλεων (smart cities) .

Ακόμη έγινε λόγος για την δημιουργία του πρώτου διαδραστικού μουσείου στο κέντρο της πόλης, πρόταση που και στο παρελθόν είχε προτείνει ο ΕΣΚΟΡΙΝΘΟΥ ,έργο το οποίο θα αναδείξει την ιστορική πορεία της Κορίνθου και θα ενισχύσει σημαντικά την πόλη στον τομέα του τουρισμού .

Τέλος , συζητήθηκε το θέμα της Έκθεσης του Επιμελητηρίου Κορινθίας όπου σχολιάστηκε ότι η υλοποίησή της στην Κόρινθο θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και προβολή της περιοχής , ενώ σημειώθηκε ότι θα πρέπει να εστιάζει στο κομμάτι της προβολής χωρίς να έχει παράλληλα εμπορικό χαρακτήρα , ούτως ώστε να μην θίγει τα συμφέροντα των τοπικών καταστημάτων της πόλης και μελών του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου .

Χ.τ
Δημοσίευση: Μαρτίου 30, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τα είπαν... κατ ιδίαν και μια ημέρα μετά για την δημοτική αγορά!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator