Καταγγελία: Βόθροι και φυτοφάρμακα μολύνουν τον Κορινθιακό

0


Πολύ σοβαρές καταγγελίες έκανε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων «ΑΛΚΥΩΝ» κ. Δήμος Αγγελόπουλος, στο περιθώριο της διημερίδας για την προστασία και ανάπτυξη του Κορινθιακού κόλπου που πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με τους λόγους και τους τρόπους με τους οποίους μολύνεται ο Κορινθιακός. Ο κυριότερος απ΄ αυτούς μπορεί να είναι τα εργοστασιακά απόβλητα που ρίχνονταν επί σειρά ετών και έχουν παραμείνει στο βυθό σε απίστευτες ποσότητες, αλλά δυστυχώς δεν είναι ο μόνος.

Πρόβλημα μόλυνσης του Κορινθιακού παρατηρείται και από δύο άλλες αιτίες, οι οποίες σε άλλες χώρες του κόσμου έχουν ήδη διευθετηθεί εδώ και χρόνια. Η πρώτη αιτία μόλυνσης αφορά τον οικιστικό ιστό που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, αφού αρκετά σπίτια δεν έχουν συνδεθεί ακόμα με το αποχετευτικό δίκτυο και υπάρχουν ακόμα βόθροι! Οι οποίοι μάλιστα είναι απορροφητικοί και μολύνουν συστηματικά το περιβάλλον και δη το θαλάσσιο αφού μιλάμε για κατοικίες δίπλα στον Κορινθιακό.

Η δεύτερη σοβαρή αιτία είναι τα φυτοφάρμακα των καλλιεργούμενων εκτάσεων, τα υπολείμματα των οποίων με τις βροχές του χειμώνα και τη ροή χειμάρρων και ρεμάτων, όπως είναι φυσικό καταλήγουν στη θάλασσα. Πρόκειται για πολύ σοβαρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και με διάλογο όλων των αρμοδίων φορέων αν θέλουμε να μιλάμε για την ανάγκη ύπαρξης ενός καθαρού περιβάλλοντος και ενός θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Δημοσίευση: Μαρτίου 12, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καταγγελία: Βόθροι και φυτοφάρμακα μολύνουν τον Κορινθιακό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator