Β.ΧΟΥΣΕΛΑΣ: «ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…» !!!

0



Άκουσα με μεγάλη προσοχή την τοποθέτηση του δημάρχου μας κ. Σταματόπουλου στα πλαίσια του 10ου Περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου (τι κι αν απουσιάζουν δύο Νομοί Ηλείας –Αχαίας εμείς θα την λέμε Πελοπόννησο !!! ) που έγινε στην Τρίπολη 26 και 27 Φεβρουαρίου.

Αισθάνθηκα μεγάλη έκπληξη αρνητική βέβαια , όταν ο δήμαρχος είπε στον πρόεδρο του πάνελ κ. Γκοτσόπουλο που δεν μπορούσε να πει σωστά την ονομασία του δήμου μας,

«πως και εγώ ακόμα μέχρι σήμερα γράφω λάθος την ονομασία του, εννοώντας τον δήμο Σικυωνίων…» !!!!

Αντί να αρπάξει την ευκαιρία και να αναδείξει στον ανιστόρητο πρόεδρο του πάνελ το αρχαίο μεγαλείο αυτής της περιοχής, θυμίζοντάς του, πως η αρχαία Σικυώνα υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα λίκνα του αρχαίου πολιτισμού.

Αντί να του μιλήσει για τον Κλεισθένη, την Πράξιλλα, τον Λύσιππο, τον Άρατο, αυτός αρκέστηκε στην ορθογραφία της λέξης Σικυωνίων…!!!

Ίσως η κουλτούρα του δημάρχου μας σύμφωνα και με τα μπλουζάκια που φορά κατά διαστήματα θέλοντας να δείξει πόσο αντικομφορμιστής είναι να ξεκινά από την Mafia ,και να φθάνει μέχρι τους The Beatles.. σιγά μην ασχοληθεί με τους Αρχαίους..

Στην συνέχεια του λόγου του είπε πως αισθάνθηκε πως είναι σε συνέδριο της ΚΕΔΕ χωρίς να είχε άδικο , όταν στην αίθουσα και στο πάνελ που μιλούσε ήταν ο υπουργός εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, δήμαρχοι και παρατρεχάμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης...

Η συνέχεια της τοποθέτησής του ήταν μόνο ερωτήσεις και παρατηρήσεις… δεν έκαμε σχεδόν καμία πρόταση για την περίφημη ανάπτυξη που έδειξε πως ήταν και ο μόνος στόχος του και καημός…. Ρωτούσε , πως θα αυξήσουμε την πίτα ; πως θα αυξήσουμε το ΑΕΠ ; από ποιους θα γίνει η ανάπτυξη; πως θα γίνει; με τι χρηματοδοτικά εργαλεία; πως θα γίνει η ποιοτική ανάπτυξη και κυρίως η ποσοτική;

Πως θα αυξηθεί το εισόδημα από κάτω προς τα πάνω; και τι δεν ρώτησε …

Ούτε όμως μία πρόταση για το πως μπορούμε να πάμε στην περίφημη ανάπτυξη που εδώ και τόσα χρόνια ευαγγελίζεται το πολιτικό σύστημα και ο ίδιος για τον δήμο Σικυωνίων…

Για να μην τον αδικήσω όμως τον δήμαρχό μας πρέπει να αναφέρω τις δύο προτάσεις που έκανε στο συνέδριο, που έτσι και υλοποιηθούν θα οδηγηθούμε σίγουρα σε μια πρωτόγνωρη ανάπτυξη..!!!

Η πρώτη ήταν να μπορεί ο δήμος να πουλά υγρά καύσιμα….και όχι μόνο ( μοντέλο – Δήμος-επιχείρηση ) και η άλλη χωρίς να τον παρεξηγήσετε για φίλο φιλελεύθερο πολιτικό (αφού ο άνθρωπος δεν μπορεί να κρύψει τον αριστερό επαναστάτη που έχει μέσα του) ήταν η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων !!! με την αιτιολογία πως δεν μπορεί να ανεχθεί..!!! να πηγαίνει το πρωί στο δήμο και να δουλεύουν οι μισοί επειδή οι άλλοι μισοί σου κάνουν αντίσταση..!!!

Κύριε Σταματόπουλε εγώ θα περίμενα μετά από δώδεκα χρόνια δήμαρχος να μπορούσες τουλάχιστον να αναπτύξεις δυο προτάσεις που θα μπορούσαν να αυγατίσουνε πραγματικά την πίτα.. άσχετα εάν δεν μπορείς η δεν θες να δεις και μάλιστα ως εκπρόσωπος ολόκληρου δήμου πως καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει σε μία χώρα που κάτω από το καθεστώς του Ξένου Χρέους των δανειστών είναι αναγκασμένη κάθε 3 μήνες να επαιτεί μέσω του Γιούρογκρούπ να πάρει την οικονομική δόση που θα τις επιτρέψει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις…

Λυπάμαι που δεν μπορείς να δεις την συνέχιση της άγριας λιτότητας , την μείωση των εισοδημάτων των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Δεν μπορείς να δεις ότι τα συνεχή μνημόνια συνεχίζουν την μετατροπή της χώρας μας σε ειδική οικονομική ζώνη;

-Με την συνέχιση της λιτότητας , με 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα, αύξηση του κόστους παραγωγής των αγροτών, περαιτέρω εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων και συνολικά της δημόσιας περιουσίας (εκχώρηση όλης της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο των δανειστών για 99 χρόνια),με την εκποίηση και της ιδιωτικής περιουσίας μέσω σαρωτικών κατασχέσεων πως μπορείς να ρωτάς για αύξηση της πίτας ;

Δήμαρχε όλα τα αγαθά και υπηρεσίες παραχωρούνται στο μεγάλο κεφάλαιο με ΣΔΙΤ και ιδιωτικοποιήσεις (ενέργεια, δρόμοι, αεροδρόμια,κλπ).

Μόνο στην πόλη μας έχουν κλείσει τα μισά καταστήματα…το Κιάτο μοιάζει με πόλη εγκαταλελειμμένη …αυτά δεν τα γνωρίζεις η δεν τα βλέπεις ;

-Αλήθεια στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τι γίνεται ; μήπως είσαι θεατής και εσύ και οι υπόλοιποι δήμαρχοι της περιφέρειας στην υιοθέτηση της λύσης του ΣΔΙΤ περιφέρειας και ΤΕΡΝΑ ; (μιας επιλογής που παραδίδει τους πολίτες της Πελοποννήσου στις οικονομικές απαιτήσεις της εταιρείας). Θυμάμαι που σε κάποια φάση απειλούσες την περιφέρεια με κάποιο τοπικό πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων, αλήθεια που βρίσκεται τώρα ;

- Δήμαρχε μετά από τόσα χρόνια στην καρέκλα του πρώτου πολίτη του δήμου είναι κρίμα να ρωτάς σε συνέδριο ποια θα είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μας αυγατίσουν την πίτα , είναι πραγματικά κρίμα να μην μπορείς να καταλάβεις πως η Πελοπόννησος και ολόκληρη η χώρα μας , χρειάζεται ολική αλλαγή της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής η οποία πρέπει να βασιστεί σε :

-κατάργηση των αυτοκτονικών πλεονασμάτων της τάξεως του 3,5%

-Στήριξη των αγροτών και του πρωτογενή τομέα με στόχο την αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας , με στήριξη μέσα από μια νέα δημόσια αγροτική τράπεζα.

-Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου.

-Σταμάτημα της υπερφορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών μισθωτών και συνταξιούχων.

-Ακύρωση της λιτότητας ,ώστε να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα και να τονωθεί η ζήτηση.

-Δήμαρχε θα πρέπει να σου είναι πλέον σαφές ότι καμία ανάπτυξη δεν μπορούν να περιμένουν οι Σικυώνιοι πολίτες αλλά και ολόκληρη η Πελοπόννησος εάν παραμείνουμε εγκλωβισμένοι μέσα σε μνημονιακά πλαίσια.

Η συνεχιζόμενη οικονομική πολιτική είναι ενάντια σε κάθε ανάπτυξη προς όφελος του λαού διότι απλά αποσαθρώνει και διαλύει την κοινωνία….

Εάν συνεχίσουμε έτσι, η μόνη πίτα που μπορούμε να αυγατίσουμε δήμαρχε ( το έχεις καημό ) είναι αυτή της βασιλόπιτας…άντε του χρόνου να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ…. και για να μην ξεχνιόμαστε δήμαρχε να κρατήσεις τον λόγο σου …. έχεις δεσμευτεί ως ’Μεξικάνος χωρικός‘ για του χρόνου να παρουσιάσουμε στο Κιάτο το ποιοτικότερο και μεγαλύτερο καρναβάλι του Νομού…..

Με εκτίμηση
Βαγγέλης Χουσελάς
Σικυώνιος πολίτης (με γεωγραφικό προσδιορισμό το Ψάρι Στυμφαλίας).

Μετά από 12 χρόνια δήμαρχος δεν έχει καταλάβει πως έχουν χαθεί 1,5 εκατ. Θέσεις εργασίας από το 2008 μέχρι σήμερα,
Δημοσίευση: Μαρτίου 05, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Β.ΧΟΥΣΕΛΑΣ: «ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…» !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator