Καταγγελία σοκ από δικηγόρο: Δικαστές δεν εφαρμόζουν τους νόμους και καίνε τους δανειολήπτες - ΒΙΝΤΕΟ

0Την ύπαρξη δικαστών οι οποίοι εθελοτυφλούν σε βάρος δανειοληπτών και εκδίδουν διαταγές πληρωμής εκ μέρους των τραπεζών, καταπατώντας διατάξεις του ελληνικού και του Ευρωπαϊκού δικαίου, κατήγγειλε ο Μάριος Μαρινάκος δικηγόρος Κορίνθου μιλώντας στο Radio1d.gr και στην εκπομπή «Βαριά και ανάλαφρα», των Βασίλη Παπαναστασούλη και Δέσποινας Κρητικού.

Ο κύριος Μαρινάκος έκανε λόγο για πλειοψηφία δικαστών οι οποίοι όπως είπε, παρακάμπτουν συγκεκριμένες διατάξεις και υπογράφουν τις διαταγές πληρωμής των τραπεζών σε βάρος των δανειοληπτών χωρίς να μελετήσουν τις δανειακές συμβάσεις προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν καταχρηστικότητες μέσα σε αυτές.

Παράλληλα, ο Μ. Μαρινάκος εξήγησε ότι οι καταχρηστικότητες των τραπεζών έχουν αναγνωριστεί με δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από συλλογικές αγωγές και σύμφωνα με το άρθρο 10 του νόμου (ν. 2251/1994) περί προστασίας καταναλωτών «αναπτύσσουν ισχύ έναντι πάντων, δηλαδή έχουν ισχύ ενός ουσιαστικού νόμου». Επιπλέον, σύμφωνα με τον κύριο Μαρινάκο, το 2008 εκδόθηκε σχετική υπουργική απόφαση με την οποία οι τράπεζες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν καταχρηστικούς όρους στις δανειακές τους συμβάσεις. «Επειδή στην Ελλάδα κάποια κράτη είναι ισχυρότερα από το Ελληνικό, οι τράπεζες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις ίδιες καταχρηστικότητες και την ίδια στιγμή οι δικαστές, όχι όλοι βέβαια, άλλα μια μεγάλη πλειοψηφία, των δικαστών κλείνουν τα μάτια απέναντι σε αυτές τις καταχρηστικότες, κλείνουν τα μάτια και απέναντι στο ελληνικό δικαιακό σύστημα και εκδίδουν διαταγές πληρωμής σε βάρος δανειοληπτών, οι οποίοι από εκείνο το σημείο και μετά έχουν να παλέψουν μ’ ένα ολόκληρο τραπεζικό σύστημα και ένα δικονομικό σύστημα τους λέει ότι εντός 15 ημερών πρέπει ν αποδείξουν ότι η τράπεζα έχει σφάλμα ή λάθος». Όπως μας εξηγεί ο κ. Μαρινάκος «αυτή η πίεση χρόνου και αυτός ο όγκος των διαταγών πληρωμής έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τελεσίδικες απαιτήσεις των τραπεζών οι οποίες στην ουσία τους προέκυψαν από καταχρηστικούς δανειακούς όρους ».

Σύμφωνα με τον κ Μαρινάκο, οι καταχρηστικοί όροι στις δανειακές συμβάσεις οι οποίοι δεν εντοπίζονται από τους δικαστές, έχουν εντοπιστεί και έχουν απαγορευτεί με νόμους, με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου ακόμη και με υπουργικές αποφάσεις, που όμως δεν εφαρμόζονται από πολλούς δικαστές, με αποτέλεσμα να εκδίδονται τελεσίδικες αποφάσεις για διαταγή πληρωμής και δανειολήπτες να χάνουν τις περιούσιες τους.

«Οι δικαστές υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τους, τουλάχιστον σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχει εκδώσει το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (νόμος 93/13 /ΕΟΚ), αυτεπαγγέλτως μάλιστα τις ενδεχόμενες καταχρηστικότητες που υπάρχουν στις δανειακές συμβάσεις των τραπεζών και σε περίπτωση που εντοπιστεί μια τέτοια καταχρηστικότητα οι δικαστές θα όφειλαν να λειτουργήσουν κατά τρόπο ώστε να μην υπόκειται ο καταναλωτής, δηλαδή ο δανειολήπτης τις συνέπειες αυτής της καταχρηστικότητας», κατήγγειλε ο κ. Μαρινάκος. (ακούστε τι είπε στο 16`45«)

Ο Γολγοθάς των δανειοληπτών μετά τις διαταγές πληρωμής

Ο κ. Μαρινάκος ξεκαθάρισε ότι δεν χρεώνει δόλο στους δικαστές ωστόσο όπως αναφέρει, «δεν παραβλέπω ότι τέτοιου είδους σφάλματα έχουν να κάνουν με ζωές ανθρώπων». Ο ίδιος ζητά από τους δικαστές να επιμορφωθούν για τις δυνατότητες που έχουν και χαρακτηρίζει ως λύση την παραγγελία πραγματογνωμοσύνης για την επίλυση των τυχόν δυσκολιών που θα συναντήσουν οι δικαστές σε μια τέτοια υπόθεση. Ως παράδειγμα, ο κ. Μαρινάκος φέρνει υπόθεση του μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στην οποία δικαστής βρίσκει συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση νόμιμη και εκδίδει διαταγή πληρωμής λέγοντας ότι το δικαστήριο δεν είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει τον Ευρωπαϊκό νόμο, ενώ ένα μήνα αργότερα άλλος δικαστής ακυρώνει τη διαταγή πληρωμής. «Πρόκειται για εξόφθαλμη παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου» τονίζει ο κ Μαρινάκος ο οποίος αποκαλύπτει ότι μαζί με άλλους νομικούς εξετάζουν το ενδεχόμενο της προσωπικής αγωγής σε βάρος του δικαστή, ζητώντας ως αποζημίωση το ποσό της διαταγής πληρωμής. «Αυτοί οι άνθρωποι μόνο αν μπουν στη θέση του δανειολήπτη θα καταλάβουν τι γίνεται» καταλήγει ο κ. Μαρινάκος

Τέλος, ο κύριος Μαρινάκος παραθέτει έναν όρο ο οποίος χαρακτηρίστηκε καταχρηστικός σε δανειακές συμβάσεις. Πρόκειται για τον εκτοκισμό δανείων για 360 και όχι 365 ημέρες (ημέρες έτους). Με αυτόν τον τρόπο η χρέωση σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκο είναι υψηλότερη κατά 1,3889% επί του επιτοκίου, δηλαδή ο τόκος είναι προσαυξημένος. Επίσης επικαλείται το άρθρο 88 του νόμου 3601/ 2007 που προβλέπει ότι μετά από το 6μηνο παύσης πληρωμών οι τόκοι θα πρέπει να σταματάνε να λογίζονται.


ΠΗΓΗ: radio1d.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 05, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καταγγελία σοκ από δικηγόρο: Δικαστές δεν εφαρμόζουν τους νόμους και καίνε τους δανειολήπτες - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator