Αλέξης - Πάνος: Μια ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη

0Του Γιάννη Σιδέρη

Αύριο ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (προϋπόθεση για την αξιολόγηση), με θύτη τον ανυποχώρητο αμύντορα των πληττόμενων από τους πλειστηριασμούς, ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα αρχίζουν οι συναντήσεις των διαπραγματευτών για την ολοκλήρωση σε τεχνικό επίπεδο της τρίτης αξιολόγησης προκειμένου να συνταχτεί το Staff Level Agreement, που αναμένεται να υπογραφεί στο τέλος της εβδομάδας. Πέραν των πλειστηριασμών στο τραπέζι του διαλόγου είναι οι ομαδικές απολύσεις, ο συνδικαλιστικός νόμος, η αξιολόγηση, η κινητικότητα στο Δημόσιο, τα κλειστά επαγγέλματα κ.α. Όλα τα ιερά τοτέμ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η χώρα βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, αλλά μέλημα του Αλέξη ήταν να υπερασπιστεί ενθέρμως τον Πάνο Καμμένο στη Βουλή, σε σημείο να απαιτήσει από την αντιπολίτευση να του ζητήσει συγνώμη! Πρώτη φορά τόσο θερμά, τόσο πολύ, έτσι που η πρωθυπουργική ζέση δημιουργεί δεύτερες σκέψεις: Ο πρωθυπουργός δίνει την εντύπωση ότι τουλάχιστον ήταν ενήμερος εξαρχής των ενεργειών του υπουργού του και είχε δώσει την συγκατάθεσή του.

Η άλλη εκδοχή που κυκλοφόρησε επί μέρες (δεν ήμασταν ένθερμοι θιασώτες της), ότι ο Πάνος Καμμένος απαίτησε την στήριξη του πρωθυπουργού, είναι χειρότερη. Αν ισχύει, αποδίδει στον κ. Τσίπρα εντελώς ευτελή κίνητρα. Μετά το ναι σε όλα στους δανειστές, λέει και ναι σε όλα στον Καμμένο, προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία.

Η χθεσινή συζήτηση ήταν άνευ λόγου, επειδή η κυβέρνηση το επέλεξε έτσι. Το βασικό ζητούμενο είναι αν ο περιβόητος κ. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων ή εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας. Θα μπορούσε αυτό, τόσες ημέρες, να έχει διαλευκανθεί. Ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς, αντί να αντλεί τον ζήλο του σε φοβέρες φυλάκισης του Α. Λοβέρδου, θα μπορούσε να έχει ζητήσει εγγράφως διευκρινήσεις από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να αποσαφηνιστεί επισήμως και εγγράφως ο ρόλος του πολυπράγμονα Παπαδόπουλου.

Το αιτιολογικό ότι στην αραβική χώρα υπάρχουν πολλοί και αλληλοϋποβλεπόμενοι πόλοι εξουσίας, είναι ασθενέστατο. Υπάρχει ένας υπουργός Άμυνας και ένας υπουργός Εξωτερικών στη χώρα. Θα απαντούσαν θεσμικώς και η υπόθεση θα έκλεινε. Αν ήταν αντιπρόσωπος, δεν θα χρειαζόταν καν η συζήτηση στη Βουλή. Αναρωτιέται κανείς γιατί δεν επελέγη αυτή η ευθεία οδός. Η αποφυγή της ενισχύει τις υποψίες για διάθεση συγκάλυψης.

Αντί μιας τέτοιας ενέργειας, είχαμε μόνο τις προφορικές διαβεβαιώσεις του κ. Καμμένου: «Εμείς τους στείλαμε επιστολή εάν υπάρχει η όχι η συμφωνία και δεν μας έχουν αρνηθεί.

Καλώ τον πρέσβη της Σ. Αραβίας στο γραφείο και τον ρώτησα εάν θα εφαρμοστεί η συμφωνία. Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω με τον υπουργό Άμυνας της Σ. Αραβίας.

Κάθε φορά που ζητάγαμε επίσημη απάντηση είτε ότι δεν ισχύει η συμφωνία, είτε ότι θα αλλάξουμε τον εκπρόσωπό μας, είτε ισχύει, η απάντηση ήταν: περιμένετε υπάρχουν προβλήματα στη χώρα».

Αυτά δήλωσε ο κ. Καμμένος. Είναι όμως το βασικό πρόσωπο της υπόθεσης, στοχοποιημένος από την αντιπολίτευση, και ως εκ τούτου, και αλήθεια να λέει (σ.σ. τεκμήριο αθωότητας), οι δηλώσεις του είναι ως μη γενόμενες.

Έτερο στοιχείο που μας εντυπωσίασε αρνητικά ήταν το τραγικό ολίσθημα του κ. Τσίπρα, (σε σημείο ανεπάρκειας), καθώς δεν ανταποκρίθηκε στη σοβαρότητα που απαιτεί το αξίωμά του. Αποκάλυψε απόρρητο έγγραφο - χωρίς να τον επαναφέρει στην τάξη ο πρόεδρος της Βουλής και χωρίς να τον… απειλήσει με δεκαετή φυλάκιση ο κ. Κοτζιάς - αναφέροντας το όνομα της πηγής του πρεσβευτή μας στη Σαουδική Αραβία. Απαξίωσε την σοβαρότητα της φερόμενης ως πηγής, λόγω ελληνικής εθνικότητας – του κ. Τζον Σφακιανάκη.

Ο κ. Σφακιανάκης, σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στο ίδρυμα Mohammad & Abdullah Al-Subeaei Investment. Παράλληλα επικεφαλής οικονομολόγος του ερευνητικού τμήματος της Βρετανικής Σαουδικής Τράπεζας, ενώ εργάζεται και για την Παγκόσμια Τράπεζα! (Σημ: Τέτοιες πηγές δεν τις καίει ένας πρωθυπουργός Αλέξη μου, όταν έχει επίγνωση του ρόλου του. Τις προστατεύει και τις χρησιμοποιηθεί για πληροφορίες υπέρ των συμφερόντων της χώρας).

Συνήθως τέτοιες συζητήσεις σαν τη χθεσινή, λειτουργούν συσπειρωτικά για μια κυβερνητική παράταξη. Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εντελώς δύσθυμη με τον Πάνο Καμμένο, αλλά η παρουσία του πρωθυπουργού, την ώθησε να τον χειροκροτήσει ομόθυμα.

Η χθεσινή συζήτηση επικύρωσε ότι είναι όλοι μαζί. Είναι ένα!

Liberal
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 05, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αλέξης - Πάνος: Μια ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator