Ο Κυριάκος κατά της οικογενειοκρατίας !!!

0Γιώργος Πετρόπουλος

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκλείσει μέλη της οικογένειάς του σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση, είχαμε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην περιλαμβάνεται κανένα μέλος της οικογένειάς του στο υπουργικό συμβούλιο της Ν.Δ. ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα.

«Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει», εξηγεί χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της ΕΦ.ΣΥΝ.:

Tρόπους να αποτινάξει από πάνω το αρνητικό στίγμα περί οικογενειοκρατίας προσπαθεί να βρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πολύ περισσότερο που ο ίδιος προέρχεται από μια παραδοσιακή και διαχρονικά ισχυρή πολιτική οικογένεια. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να δείξει στους εσωκομματικούς συμμάχους ότι στις πολιτικές του επιλογές δεν τον δεσμεύουν συγγενικές και οικογενειακές σχέσεις.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, εδώ και περίπου έναν μήνα στο εσωτερικό της Ν.Δ. κυκλοφορεί μια φήμη με δύο εκδοχές.

Η πρώτη εκδοχή θέλει τον πρόεδρο του κόμματος να έχει εκμυστηρευτεί σε στενούς συνεργάτες του ότι στο κομματικό συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, θα ανακοινώσει ότι κανένα πρόσωπο από την οικογένειά του δεν θα είναι υποψήφιο στις προσεχείς εκλογές με τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Η δεύτερη εκδοχή τροποποιεί αυτή τη δήλωση, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να δηλώνει ότι στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει, εφόσον κερδίσει τις προσεχείς εκλογές, δεν θα συμπεριλάβει κάποιο από τα συγγενικά του πρόσωπα. Και οι δύο εκδοχές έχουν ως άμεσο αποδέκτη την Ντόρα Μπακογιάννη.

Είναι γεγονός ότι η Ντόρα Μπακογιάννη έχει κερδίσει τη δική της θέση στην πολιτική ζωή της χώρας αλλά και στο κόμμα της, πολύ πριν ο Κ. Μητσοτάκης αποκτήσει σχέση με την ενεργό πολιτική.

Εξίσου γεγονός, όμως, είναι ότι ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. διαχώρισε πλήρως τη θέση του από την πρώην υπουργό Εξωτερικών και παρέμεινε στη Ν.Δ. υπό την ηγεσία του εχθρού της οικογένειας Αντ. Σαμαρά, όταν η αδελφή του διαφώνησε με τον τελευταίο και προχώρησε στη συγκρότηση ξεχωριστού κόμματος υπό την ηγεσία της.

Στη βάση αυτών των διαπιστώσεων, πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση τόνιζαν ότι «όλα είναι πιθανά και όλα είναι δυνατά από τον Κυριάκο. Ακόμη και να στραφεί εναντίον της Ντόρας».

Αλλες πηγές όμως από τη Ν.Δ. αντιμετωπίζουν πιο διστακτικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θεωρούν περισσότερο πιθανό σε μια μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ. υπό τον Κ. Μητσοτάκη να μη συμμετάσχει η Ντ. Μπακογιάννη με επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά η τελευταία να κοπεί από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ταυτόχρονα εκτιμούν ότι το όλο θέμα έχει διαρρεύσει από την ηγεσία για να μετρηθούν πιθανές αντιδράσεις, αλλά και για να εμπεδωθεί η εικόνα του προέδρου που δεν έχει οικογενειακές δεσμεύσεις.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 05, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Κυριάκος κατά της οικογενειοκρατίας !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator