Η ήρα και το στάρι...

0


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Χαράς ευαγγέλια την βδομάδα αυτή για την βραβευμένη μέσω του έλληνα γκαουλάϊτερ-πρωθυπουργού κατοχική κυβέρνηση: θα αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Ή μάλλον ελπίζουν πως θα αρχίσουν (όπως δήλωσε και στην Βουλή το Τσαλακωτό με την τσαλακωμένη συνείδηση).
Κι αυτό γιατί έτσι δίνουν μία ακόμη τεράστια απόδειξη στους τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής "Ένωσης" για το πόσο συνεπείς δωσίλογοι είναι, ελπίζοντας σε κάποια ευνοϊκή μεταχείρησή απ' αυτούς ώστε να εξαντλήσουν την τετραετία.

Αυτά όσο αφορά την κυβέρνηση κατοχής.
Χαράς ευαγγέλια όμως και σε μάς.
Όχι γιατί χαιρόμαστε με το πλιάτσικο εναντίον του λαού, αλλά γιατί πάντα πιστεύαμε πως το άγος κατά τον τρόπο της αρχαίας τραγωδίαςλύνεται πάντα με αίμα, ή με θανατικό, ή με οποιοδήποτε βαρύ τίμημα και καταστροφή.
Και τα μνημόνια της (τεχνητής) κρίσης μέσω του (ψεύτικου) χρέους αποτελούν ένα άγος βαρύ και ανεπίλυτο με πολιτικές λύσεις εκ των άνω, παρά μόνον με τον τρόπο της αρχαίας τραγωδίας από τους πολίτες, από τον λαό, εκ των κάτω.
Εδώ και πολλά μνημονιακά χρόνια το blog υποστήριζε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, πως το τελευταίο σκαλί άμυνας, το έσχατο μετερίζι κατά την ιδιοσυγκρασία του έλληνα πολίτη είναι το σπίτι του, αυτό το παραδοσιακό "κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι" του και πως αν δούμε σκηνές βίας και ξεσπιτωμάτων όπως αυτές της Ισπανίας, τα πράγματα θα αγριέψουν μέχρι εξέγερσης.

Κάποιοι νεοφιλελεύθεροι "αριστεροί" θα βιαστούν να επιχειρηματολογήσουν πως τα σπίτια δεν ανήκουν στον λαό αλλά στις τράπεζες, αφού αγοράστηκαν ή φτιάχτηκαν με δάνεια εξ ολοκλήρου ή μερικώς ανεξόφλητα.
Το blog πιστεύει πως τα στεγαστικά αυτά δάνεια θα πρέπει να αποπληρωθούν με τρόπο όμως ήπιο και ηθικό...
ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 140 ΔΙΣ, ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ...
Και όχι να αρπαχτούν τα σπίτια δια μέσου ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και μάλιστα στο 1/3 τρίτο και 1/4 της πραγματικής τους αξίας (αφού με την "κρίση" των μνημονίων περάσαμε από το ένα άκρο της "φούσκας" στο άλλο άκρο της πλασματικής υποτίμησης).

Είναι ορατή-ορατότατη η κομπίνα των τραπεζών και των τοκογλύφων αφού αρπαχτούν τα σπίτια και οι περιουσίες κοψοχρονιά σε τιμές κατοχικές και γεμίσουν τα συρτάρια τους με συμβόλαια ιδιοκτησίας ακινήτων, οι τιμές να επανέλθουν εκεί που ήταν πριν ή λίγο πιό κάτω, αφήνοντας τριπλάσιους τρόπους κέρδους και υπερπολλαπλάσια κέρδηγια τα αφεντικά των δωσιλόγων, αφού οι δανειολήπτες, ο λαός, και μετά την αρπαγή της περιουσίας του θα εξακολουθεί να "χρωστάει" στις τράπεζες, διότι θα βαρύνεται για το υπόλοιπο τού χρέους τού δανείου, που η εγκληματική διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα αφήσει πίσω της.

Αν και το πλιατσικολόγημα αυτό της περιουσίας των ελλήνων δεν φτάσει να οδηγήσει τον λαό σε εξέγερση και λύση του άγους, όλα θά 'χουν τελειώσει και δεν θα μπορούμε να μιλάμε πιά ούτε για Ελλάδα ούτε για έλληνες.

Άρα, χαράς ευαγγέλια.
Θα καθαρίσει η ήρα απ' το στάρι.
Οι λαοί που αξίζει να υπάρχουν, απ' αυτούς που τους αξίζει να είναι σκλάβοι!..

"Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 05, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ήρα και το στάρι..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΚΟΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator