3% τηλεθέαση, ούτε τα ντοκιμαντέρ για τις σαύρες...

0



Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Μετά από τα δύο ​ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την αρχηγία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, μόνο θλίψη απομένει για το εγχείρημα και το ενδιαφέρον του κοινού.

Η τηλεθέαση και των δύο τηλεμαχιών, σε κανάλι εθνικής εμβέλειας, κυμάνθηκε στο επίπεδο του 3% (και επιεικής είμαι...) κατά μέσο όρο. Όσο για τα πιο νεανικά κοινά, σκέτο δράμα...Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο ούτε να κάνω υποδείξεις, αλλά για να είμαι ειλικρινής, η πρώτη ερώτηση που θα μου ερχόταν στο νου έχοντας απέναντι τους 9 υποψήφιους, θα ήταν: Με τηλεθέαση κάτω από 3% στο πρώτο ντιμπέιτ, πώς κρίνετε το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και κατ’ επέκταση της κοινωνίας για το εγχείρημα, αλλά και για εσάς προσωπικά ως υποψηφίους...

Εντάξει, κανείς δεν ανέμενε να πιάσουν νούμερα...Survivor οι δύο τηλεμαχίες. Αλλά τόσο χαμηλά νούμερα δεν έχουν στην ΕΡΤ ούτε τα ντοκιμαντέρ για την αναπαραγωγή της σαύρας της ερήμου... Σκέτη πολιτική έρημος... Να φταίει το κανάλι; Δε νομίζω, αντίθετα, η ΕΡΤ προσφέρει το πλεονέκτημα ότι φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Άρα φταίνε δύο πράγματα. Ή το στόρι της ενιαίας Κεντροαριστεράς, έτσι όπως εκφράστηκε από τους φορείς, τα πρόσωπα και τα κόμματα που συμμετέχουν δεν έχει βρει ανταπόκριση, ή οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι δεν περνάνε στην κοινωνία. Δεν κάνουν γκελ, δεν ενδιαφέρουν.

Η λογική λέει ότι φταίνε και τα δύο. Όπως επιχειρείται να δομηθεί αυτός ο νέος πολιτικός φορέας, από την αρχή του εγχειρήματος, παρουσίασε πολλά προβλήματα. Φάνηκε ότι το τελευταίο ουσιαστικά που απασχολεί τους υποψήφιους, αυτούς τουλάχιστον που έχουν κάποια ελπίδα εκλογής, είναι η ενότητα. Περισσότερο φάνηκε να ενδιαφέρεται ο καθένας για εδραίωση της πολιτικής του ύπαρξης. Στην πλάτη γηρασμένων και φθαρμένων κομμάτων και μηχανισμών. Ούτε καν ιδεολογικά δεν υπάρχει ταύτιση μεταξύ των εμπλεκόμενων στο εγχείρημα...

Όπως πολύ εύστοχα έχει σχολιάσει σοβαρός πολιτικός παράγων του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚικού χώρου που επέλεξε να απέχει από το εγχείρημα, "νέος οίκος ανοχής με παλιά κορίτσια δεν γίνεται...". Δεν αποπνέει τίποτε το καινούργιο, τίποτα το νέο και το φρέσκο η όλη προσπάθεια. Γι' αυτό και επί της ουσίας, πέρα από το γεγονός ότι και τα πρόσωπα που συμμετέχουν δεν συναρπάζουν, η όλη προσπάθεια δεν έχει τύχει κάποιας ιδιαίτερα μεγάλης αποδοχής.

Μακάρι να διαψευστεί η απαισιόδοξη αυτή άποψη και να προκύψει κάτι το ενδιαφέρον από την υπόθεση αυτή. Και να υπάρξει και μαζική συμμετοχή του κόσμου της κεντροαριστεράς στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής. Η κινητοποίηση της κοινωνίας άλλωστε είναι πάντα χρήσιμη. Πολύ φοβάμαι όμως ότι πρόκειται για το χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης αποτυχίας. Πολιτικής αποτυχίας. Και αυτό θα φανεί -ανάλογα και με το ποιος θα είναι ο νικητής- στο πώς θα φτάσουν όλοι μαζί (;) μέχρι τις κάλπες...

dimitris.papakonstantinou@capital.gr
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 10, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "3% τηλεθέαση, ούτε τα ντοκιμαντέρ για τις σαύρες..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator