Οι αποσχιστικές τάσεις αλά Καταλονία θα γίνουν μόδα

0



Ρίξτε μια ματιά στην Ευρώπη: Στη Γαλλία οι Κορσικανοί, στη Βρετανία οι Σκότοι, στο Βέλγιο Φλαμανδοί και Βαλόνοι ούτε που μιλιούνται μεταξύ τους κ.ο.κ.

Τα δύο δημοψηφίσματα -Καταλωνία και Κουρδιστάν- σε διάστημα μιας εβδομάδος επιβεβαιώνουν την διαπίστωση της στήλης, ότι οι ισχυροί επιδιώκουν την δημιουργία προτεκτοράτων, με διχοτομήσεις των μικρών και πολυτεμαχισμό των μεγάλων σε έκταση κρατών, προκειμένου να έχουν απέναντί τους μικρά, αδύναμα, ευκολοεξουσίαστα κράτη.

Πρόσθετα επίσης, ότι όπου οι καταστάσεις το επιτρέπουν, αυτό θα συμβαίνει με τις βόμβες, ενώ στις δυτικές χώρες με το θησαυροφυλάκιο των Τραπεζών και την δημιουργία εθνοτικών-θρησκευτικών συγκρούσεων. Μάλιστα, παρήλλαξα την φράση του Κλεμανσώ, ότι "το μέταλλο των κανονιών είναι το ίδιο με το μέταλλο της πένας των διπλωματών", αντικαθιστώντας τους διπλωμάτες με τους τραπεζίτες.

Όταν πρωτοδιατύπωσα την άποψη αυτή σε διάλεξη -και στην voria.gr γραπτώς το 2011- είναι βέβαιο πως οι ακροατές και αναγνώστες θα την αντιμετώπισαν με επιφύλαξη, όπως συμβαίνει με κάθε τι που γράφεται πριν από τον καιρό του. Μάλιστα δε, καλούσα να ρίξουν μια ματιά στον χάρτη της Μεσογείου και να δουν ότι οι βορειοαφρικανικές χώρες ταλανίζονται από ένοπλες και αιματηρές συγκρούσεις -με την Αίγυπτο υπό την κυριαρχία των Αδελφών Μουσουλμάνων-, οι δε νοτιοευρωπαϊκές αντιμετωπίζουν πρωτοφανή οικονομική ύφεση. Στην κυριολεξία θα χρησιμοποιούσε κάποιος τον τίτλο παλαιάς κινηματογραφικής ταινίας, η «Μεσόγειος φλέγεται».

Οι καταστάσεις δεν προέκυψαν ξαφνικά. Τα σημάδια προϋπήρχαν, και υποτίθεται πως οι μυστικές Υπηρεσίες των χωρών θα έπρεπε να έχουν πληροφορηθεί τι σχεδιάζεται εις βάρος των χωρών τους. Η μεταβολή μιας κατάστασης δεν συμβαίνει από την μια μέρα στην άλλη -πλην ελαχίστων εκτάκτων περιπτώσεων- αλλά σχεδιάζονται προ πολλών ετών. Είναι γνωστό πως οι ΗΠΑ καταρτίζουν 50ετές σχέδιο δράσεων, με πολλά σενάριο, ένα εκ των οποίων θα εφαρμοστεί αναλόγως της καταστάσεως στην δεδομένη στιγμή.

Την πιθανότητα να προκύψει ένα ανεξάρτητο καταλανικό κράτος πριν από το 2020, επισημαίνει παλαιότερη έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους πατρός, που αναφέρεται στις τότε τάσεις της διεθνούς γεωστρατηγικής και αποχαρακτηρίσθηκε το 2015 από τον οργανισμό Black Vault, απεκάλυψε προ καιρού η εφημερίδα La Vanguardia.

Η έκθεση, με τίτλο «Διεθνές Περιβάλλον Ασφαλείας έως το 2020: Ανάλυση των Παγκόσμιων Τάσεων», συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 1990 από το Τμήμα Ομοσπονδιακών Ερευνών της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου για τις υπηρεσίες ασφαλείας και αντικατασκοπείας των ΗΠΑ, υπό τον συντονισμό της Κάρολ Μιγκντάλοβιτς.

Ρίξτε μια ματιά στην Ευρώπη. Ανεξαρτησία στην Ισπανία δεν ζητούν μόνον στην Καταλονία, αλλά και στην Βασκωνία, στην Αραγονία, ακόμη και στην Γαλικία. (παρενθετικώς να πω ότι οι Ρωμαίοι ονομάτιζαν τις καταληφθείσες επαρχίες Gallaetia, εξ ου και ο Γαλλικός ποταμός στο Κιλκίς, χωρίς να πατήσουν ποτέ το πόδι τους Γάλλοι).

Στην Γαλλία οι Κορσικανοί, στην Βρετανία οι Σκωτσέζοι, στο Βέλγιο Φλαμανδοί και Βαλόνοι ούτε που μιλιούνται μεταξύ τους, στην Ιταλία έγινε δημοσίως η πρόταση από την Λίγκα του Βορά -που συγκυβερνούσε με τον Μπερλουσκόνι- να διχοτομηθεί η χώρα, στην Ουκρανία και Μολδαβία ήδη έχουν αποσχισθεί αρχικώς, η Κριμαία και η Υπερδνειστερία, οι Ούγγροι στην Ρουμανία πήραν κάποιας μορφής αυτονομία -και έπεται συνέχεια- αλλά και στην Σερβία η Βοϊβοντίνα -με 33% Ούγγρους- πραγματοποίησε το πρώτο εγχείρημα με ιδιαίτερο γραφείο στις Βρυξέλλες, για να το αποσύρει μετά από έντονη παρέμβαση του Βελιγραδίου.

Στην Σερβία ετοιμάζονται οι Δήμοι της Κοιλάδας του Πρέσεβο, στη Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο και Σκόπια η κατάσταση είναι πολύ γνωστή, και έμεινε μια Γερμανία που την διατηρεί ενωμένη η οικονομική ισχύς, όπως και οι Σκανδιναβικές χώρες, όπου όμως εκεί ήδη έχουν δημιουργηθεί αυτόνομες περιοχές εντός των μεγάλων πόλεων από μουσουλμάνους.

Αν μετά από όλα αυτά πιστεύει κάποιος ότι η Ελλάδα θα μείνει ανέπαφη, θα είναι πολιτικά αφελής. Τα "σημεία" υπάρχουν -όχι μόνον στην Θράκη- και όταν σε μερικές δεκαετίες έρθει το πλήρωμα του χρόνου, τότε η σπίθα θα γίνει πυρκαγιά. Αρκεί να θυμόμαστε αυτό που έγραψα στην αρχή. Ότι πριν από 30 χρόνια, επί πατρός Μπους, είχε συγγραφεί η Έκθεση για την Καταλονία. Και φυσικά, ως ιδέα προϋπήρχε.

Μακεδών
Πηγή Voria
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 17, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι αποσχιστικές τάσεις αλά Καταλονία θα γίνουν μόδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator