O Τραμπ έμαθε τελικά σήμερα τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας για εκείνον λίγο πριν την εκλογή του στη θέση του αμερικανού προέδρου.

Για την παλαιότερη δήλωσή του «ελπίζουμε να μην το δούμε αυτό το κακό», που αναφερόταν στην πιθανολογούμενη τότε προεδρία Τραμπ, ρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο ηγετών. Η ερώτηση προκάλεσε μειδίαμα αλλά και παρέμβαση του αμερικανού προέδρου. 

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Τον Μάρτιο του '16 είχατε πει για την πιθανολογούμενη προεδρία του Τραμπ ότι "ελπίζουμε να μην το δούμε αυτό το κακό". Τώρα μετά την συνάντηση με τον κ. πρόεδρο, αλλάξατε άποψη;».

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε στο σημείο αυτό, και χαμογελώντας ειρωνικά είπε: «Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν την ομιλία μου».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Διαπίστωσα από τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο ότι η προσέγγισή του στα πράγματα ορισμένες φορές και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική, ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά γίνεται για καλό. Οι ΗΠΑ είναι μια εξαιρετικά σημαντική δύναμη και οι δυνατότητές τους να παρέμβουν για το καλό είναι εξαιρετικά σημαντικές. Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω πως η συνάντηση που είχα μαζί του ήταν εξαιρετικά γόνιμη, δεν αισθάνθηκα ούτε μια στιγμή ότι απειλούμαι. Αντιθέτως αισθάνθηκα ότι υπάρχει μια γόνιμη προοπτική προκειμένου να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν και να βρούμε το κοινό έδαφος».