Στα... κάγκελα η αντιπολίτευση για τους σημαιοφόρους

0



Σφοδρές αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι προκαλεί η... κατάργηση και με τη βούλα της αριστείας στα σχολεία, που βάζει το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας. Το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ορίζει πως οι σημαιοφόροι στα δημοτικά σχολεία θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και όχι βάσει της βαθμολογίας τους όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αποτελεί...κόκκινο πανί για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λίγες μόνο ώρες μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή, η οποία άναψε πράσινο φως στο νόμο Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση.

"Σημαιοφόροι με κλήρωση: Έτσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την επιβράβευση της προσπάθειας. Εξίσωση προς τα κάτω, παντού”, έγραψε, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Για υιοθέτηση ενός εκπαιδευτικού συστήματος της μετριοπάθειας και της ημιμάθειας έκανε λόγο, σε δήλωσή της, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρμόδια τομεάρχης Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. "Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πιστή στο δόγμα του εξισωτισμού προς τα κάτω, καταργεί το κριτήριο της επίδοσης για την επιλογή́ σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου και εισάγει την κλήρωση ως τρόπο επιλογής. Επιπλέον, καταργεί την παρουσία σημαιοφόρων στις δοξολογίες. Με αυτόν τον τρόπο, ανατρέπει παραδόσεις δεκαετιών στο όνομα ενός δήθεν προοδευτισμού. Για άλλη μια φορά, αποθεώνεται η λογική της ήσσονος προσπάθειας. Το μήνυμα που δίνουν στη νέα γενιά είναι ότι δεν χρειάζεται προσπάθεια και προσωπικός αγώνας για την επιτυχία και την καταξίωση, αλλά τύχη. Αυτό επιχειρεί λυσσαλέα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στην Παιδεία, να γίνουν όλοι ίσοι με το βλέμμα προς τα κάτω. Σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα της μετριότητας και της ημιμάθειας”, τόνισε. Παράλληλα, επεσήμανε πως η λογική και το όραμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Παιδεία συνίσταται στο αξιακό τρίπτυχο της αριστείας, της φιλομάθειας και της αξιοκρατίας.

"Στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ίπταται το πνεύμα Καρανίκα: εκτός από την καριέρα και η αριστεία είναι χολέρα”, σημείωσε, από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο "Σκάι”, ενώ εξίσου αιχμηρός ήταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος. "Την σημαία πλέον θα την κρατά ο τυχερός. Όχι ο άξιος. Ακραίος, έξαλλος, δογματικός φανατισμός κατά της αριστείας. Όχι αστεία...”, σχολίασε, μέσω του λογαριασμού του, στο Twitter.

Με τη σκωπτική δήλωση "από την αριστεία-στη λοταρία" σχολίασε από την πλευρά του ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, την κατάργηση της "αριστείας" στα δημοτικά σχολεία.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, στην ανακοίνωσή του δηλώνει τα εξής: "Συνεπής ο υπουργός Παιδείας στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την κατάργηση της "αριστείας". Με το Π.Δ 79/2017 η αριστεία και η επιβράβευση, μετατρέπεται σε μια διαδικασία λοταρίας. Η επιλογή των σημαιοφόρων και των παραστατών δεν είναι πλέον αποτέλεσμα προσπάθειας και αξιολόγησης των μαθητών. Είναι μια τυπική διαδικασία κλήρωσης. Η παιδαγωγική αξία των κινήτρων για μια ακόμη φορά. λείπει από το εκπαιδευτικό λεξικό της πρώτης φοράς αριστερά. Τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων κ. υπουργέ".

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της ανάδειξης των σημαιοφόρων στις παρελάσεις με κλήρωση εξαπέλυσε και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης με ανάρτηση στο διαδίκτυο.

"Η κυβέρνηση αναδιανέμει μιζέρια σε όλους τους τομείς. Με την κλήρωση για τους σημαιοφόρους το τερματίζει. #paideia", έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Λαζαρίδης.

K. Γαβρόγλου: "Βαθιά αντιδημοκρατικές" οι δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με τη σημαία

"Σήμερα ψηφίστηκε ένας ριζοσπαστικός νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που ανοίγει νέους ορίζοντες σε πολλά επίπεδα για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ":

Σήμερα, επίσης, έχει γίνει κάτι εξίσου σημαντικό. Δημοσιεύθηκε το ΠΔ που ρυθμίζει και εκσυγχρονίζει την καθημερινότητα στα Δημοτικά σχολεία, καταργώντας αυτό που ίσχυε από το 1989, δηλαδή εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Αντί να χαιρετιστούν αυτά τα σημαντικά βήματα, ως βήματα που πάνε την εκπαίδευση μπροστά, έχουμε πάλι μία μίζερη αντιμετώπιση.

Η Νέα Δημοκρατία μαζί με τη Χρυσή Αυγή αυτή την φορά μας κάνουν κριτική για το θέμα της επιλογής του σημαιοφόρου. Αν διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις αυτών των δύο κομμάτων είναι σαν να είναι γραμμένες από τον ίδιο συντάκτη.

Για εμάς η σημαία δεν πρέπει να είναι βαθμολογικό έπαθλο.

Όλοι έχουν δικαίωμα να την κρατούν, όπως και υποχρέωση να την υπερασπίζονται. Στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις τους.

Δεν είναι δυνατόν ένας μικρός αλλά υπαρκτός αριθμός οικογενειών να διαγκωνίζονται μεταξύ τους και να πιέζουν τους εκπαιδευτικούς να δώσουν βαθμούς για να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος. Εμείς προτείνουμε να γίνεται κλήρωση και να αναδεικνύεται ο σημαιοφόρος. Κλήρωση ανάμεσα σε ίσους ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Πολιτεία.

Δηλώσεις που συνδέουν την αριστεία με την σημαία είναι κάτι βαθιά αντιδημοκρατικό.

Οι επιδόσεις των μαθητών βαθμολογούνται, η αριστεία έχει πολλούς τρόπους να καταγραφεί".

capital.gr
Δημοσίευση: Αυγούστου 04, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στα... κάγκελα η αντιπολίτευση για τους σημαιοφόρους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator