ΚΙΑΤΟ: Με επιτυχία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα με τις φόλες στα αδέσποτα

0



Επιτυχής ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας 3-8-2017 στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο για να συζητηθεί το σοβαρό ζήτημα που αφορά τη δηλητηρίαση ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ και μη ζώων.

Το κάλεσμα έγινε από ομάδα εθελοντών που αγωνίζονται καθημερινά για τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας και διαχειρίζονται τη σελίδα "Αδέσποτα Κιάτου Δήμου Σικυωνίων" με σκοπό την προώθηση και την αποκατάσταση των αδέσποτων ζώων που έχουν στειρωθεί εμβολιαστεί και σημανθεί (με τα προγράμματα του δήμου μας η με χορηγίες των ίδιων των εθελοντών) σε οικογένειες.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι ζωοφιλικών οργανώσεων ενεργοί ζωόφιλοι πολίτες οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις εγκληματικές πράξεις εναντίον αθώων και ανυπεράσπιτων ψυχών, καθώς και η κ Βιολέττα Ηλιοπούλου (κτηνίατρος), που έδωσε οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ένας πολίτης όταν δει ένα ζωάκι να έχει συμπτώματα φόλας.

"Φόλες" σκότωσαν αδέσποτα ζωάκια και σε ορεινά δημοτικά διαμερίσματα από πληροφορίες παρευρισκομένων πολιτών.

Στη συνάντηση αυτή γνωρίσαμε και συμπολίτες μας που έχασαν τα ζώα τους μέσα από την αυλή τους ,"δεσποζόμενα" και τα περιστατικά ήταν αρκετά..

Πληροφορούμε λοιπόν ότι τα αδέσποτα ζώα προστατεύονται, από το το νόμο 4039/2012 και τις τροποποιήσεις αυτού, από το νόμο 4235/2014,

Οι παραβάτες τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή 30.000ευρώ.

Παρακαλούμε να ενεργοποιηθούν όλοι οι υπεύθυνοι και ευαίσθητοι πολίτες ώστε να εντοπίσουμε τους δράστες και να τιμωρηθούν βάσει της νομοθεσίας.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία από την κ Πετροπούλου Βιολέτα εκπρόσωπο της ΜΚΟ "ζωόφιλοι εν δράσει" για το σοβαρό πρόβλημα των μαζικών δηλητηριάσεων ζώων ,και στη συνέχεια πήρε το λόγο η κ Βαρδουνιώτη Αννα εθελόντρια και ακολούθησε διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων και των εθελοντών με προτάσεις για να βρεθούν οι δράστες και λύσεις για λιγώτερα αδέσποτα.

Συγκινητική ήταν η παρουσία πρώην αδέσποτων που έχουν ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ από συμπολίτες μας στο Κιάτο και σήμερα απολαμβάνουν την φροντίδα και την ασφάλεια της οικογένειας.
Δημοσίευση: Αυγούστου 04, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: Με επιτυχία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα με τις φόλες στα αδέσποτα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator