Από την αρχή… καμένος ο ανασχηματισμός

0



To νέο αφήγημα της κυβέρνησης μετά τον ενθουσιασμό στους δρόμους για την έξοδο στις αγορές είναι ο… ανασχηματισμός. Όπως μεταδίδουν οι γνωστοί παπαγάλοι, μόλις επιστρέψουμε από τις διακοπές, μόλις ο Τσίπρας ξεκουραστεί και σκεφτεί τι θέλει να κάνει (ωχ, ωχ, ωχ) θα… αναδομήσει την κυβέρνηση, θα βάλει νέο αίμα που θα τρέξει την τρίτη αξιολόγηση και κυρίως θα στραφεί προς την κοινωνία.

Όταν έγινε ο προηγούμενος ανασχηματισμός όλοι είπαν ότι τοποθετήθηκαν υπουργοί τεχνοκράτες που θα έκλειναν την αξιολόγηση. Ήταν μια… μνημονιακή κυβέρνηση, ασχέτως αν καθυστέρησε μήνες να κλείσει τα μέτωπα.

Αυτός ο ανασχηματισμός που λέγεται ότι θα κάνει τον Σεπτέμβριο ο Τσίπρας θα είναι πιο… αριστερός. Το ερώτημα είναι αν εννοεί αριστερά όπως τους βλέπουμε ή αριστερά όπως μας βλέπουν αυτοί; Γιατί είναι σίγουρο ότι αυτοί όταν λένε αριστερά εννοούν ότι θα βοηθήσουν το λαό, κι εμείς που τους ζούμε 2,5 χρόνια λέμε ότι αριστερά ίσον καταστροφή.

Αλήθεια, ποιοι θα μπορούσαν να φύγουν για να γίνει καλύτερη αυτή η κυβέρνηση; Μπορεί να διορθωθεί αν π.χ. βάλει στο νέο σχήμα την Καρακώστα, την Αυλωνίτου ή τον… Μπαλαούρα;

Ας ξεκινήσουμε από τους… ψεκασμένους; Έχει τα κότσια ο Αλέξης να πετάξει με τις κλωτσιές έξω από το Πεντάγωνο τον Καμμένο; Ειδικά μετά το σκάνδαλο με τον Γιαννουσάκη και το ναρκοπλοίο αλλά και το δημοσίευμα του Σαββάτου για περίεργες προμήθειες διοπτρών; Όχι, δεν έχει τα κότσια και γι’ αυτό είναι από την αρχή… καμένος ο ανασχηματισμός αφού δεν θα αλλάξει ο ακομβίωτος. Αν τολμά ο πρωθυπουργός ας τον κάνει… υπουργό δημόσιας τάξης να κυνηγά τους μπαχαλάκηδες. Εκεί να δούμε γλέντια.

Αλλά και πόσο επιτυχία μπορεί να έχει μια νέα κυβέρνηση από την οποία δεν θα αλλάξουν ορισμένοι «κολλητοί» του Αλέξη; Μέχρι πόσο θα πληρώνουμε π.χ. τον μπάρμπα Αλέκο για να πίνει φραπέ και να απασχολεί 80 αστυνομικούς φρουρούς;

Αμ τον μπάρμπα Γιάννη Δραγασάκη; Τολμά να τον διώξει μόνο και μόνο γιατί αυτός ο… Νέστορας της πολιτικής, ο γίγαντας της οικονομικής σκέψης έβλεπε τον Βαρουφάκη και τους υπολοίπους να θέλουν να μας βγάλουν από το ευρώ και δεν έκανε τίποτε;

Τον Τσακαλώτο θα τον διώξει γιατί άνοιξε πόλεμο με τον Παππά; Ή γιατί σε κάποιον πρέπει να χρεωθεί η αποτυχία με το χρέος;

Και τον… διαστημάνθρωπο και καναλάρχη Νίκο Παππά τι θα τον κάνει; Γιατί να τον διώξει είναι αδύνατο αφού… ξέρει πολλά, περισσότερα από τον Βαρουφάκη.

Λέγεται ότι μπορεί να διώξει τον Κοτζιά και να βάλει στη θέση του τον Ευκλείδη. Ο νυν υπουργός Εξωτερικών φαίνεται να έχει εκνευρίσει το Μαξίμου γιατί είπε όχι σε ένα σχέδιο τύπου… Ανάν για το Κυπριακό. Άσε που λέγεται ότι έχει τη δική του πολιτική ατζέντα η οποία δεν αρέσει στους αριστερούς.

Υπάρχει και ο Σταθάκης, άλλος αστέρας της πολιτικής που ο Τσίπρας είχε πει γι’ αυτόν ότι θέλει να… σαπίσει. Τέτοια εκτίμηση του έχει. Ο δε Σκουρλέτης που κάνει ό,τι μπορεί για να διορίσει κόσμο αλλά δεν τα καταφέρνει, αυτός που ξεπούλησε τη ΔΕΗ και τώρα το παίζει Πόντιος Πιλάτος; Θα παραμείνει;

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τον επικείμενο ανασχηματισμό. Το κυριότερο είναι ότι όποιες ενέργειες κι αν κάνει ο Τσίπρας, όποιους κι αν διώξει θα είναι πάντα όμηρος συγκεκριμένων προσώπων. Αλλά μήπως δεν είναι θέμα προσώπων; Μήπως είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία μιας κυβέρνησης που απέτυχε σε όλα και η αναδόμηση απλά θα είναι η ύστατη προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο ότι κάτι άλλαξε;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Αυγούστου 04, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από την αρχή… καμένος ο ανασχηματισμός"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator