ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Αντίρριο - Ιωάννινα σε 1 ώρα και 40 λεπτά !!!

0ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ – ΑΡΤΑ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ.

Παραδόθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη το τμήμα Αμφιλοχία – Σελλάδες Άρτας μήκους 27 χλμ. της Ιόνιας Οδού. Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Δέδες.

Με το τμήμα αυτό σε πλήρη λειτουργία αναβαθμίζεται ουσιαστικά η ασφάλεια των χρηστών του αυτοκινητόδρομου καθώς περνά οριστικά στο παρελθόν η επικινδυνότητα με τις συνεχείς στροφές της περιοχής του Μενιδίου. Όσο δε αφορά στη διάρκεια της διαδρομής, από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά σήμερα μέσω του υφιστάμενου εθνικού οδικού δικτύου, δε θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού.

Προκειμένου να λειτουργήσει ολόκληρος ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος των 196 χλμ., απομένουν μόνον 14 χλμ., δηλαδή το τελευταίο κομμάτι, η ένωση της Ιόνιας Οδού με την Εγνατία, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού η χρονοαπόσταση από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα πλέον θα είναι 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης επισήμανε ότι σύμφωνα με την αντίληψη της Κυβέρνησης, τα έργα θα ολοκληρωθούν ουσιαστικά όταν εγκατασταθεί το 2018 το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, όταν δηλαδή σε συνεννόηση με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες, που έχουν δανείσει για τα έργα, επιτευχθεί η μείωση της τιμής των διοδίων και ολοκληρωθούν τα παράπλευρα έργα του οδικού δικτύου.

Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν επίσης η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, βουλευτές από την Ήπειρο, οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.
Δημοσίευση: Αυγούστου 03, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Αντίρριο - Ιωάννινα σε 1 ώρα και 40 λεπτά !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator