Ετοιμαστείτε για νέες, μεγάλες, πολιτικές περιπέτειες...

0Η χώρα σε καθεστώς απόλυτης πολιτικής ρευστότητας την επόμενη διετία; Ακούγεται τρομακτικό, στα όρια του θρίλερ, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό...

Σας έχει περάσει από το μυαλό ότι η χώρα μπορεί να λειτουργεί – αν λειτουργεί – μέσα σε ένα καθεστώς απόλυτης πολιτικής ρευστότητας την επόμενη διετία με τριετία;

Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την οικονομία της και το μέλλον μας, εν τέλει; Ακούγεται τρομακτικό, στα όρια του θρίλερ, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Προσέξτε:

Ουσιαστικά, η χώρα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μπαίνει σε έναν άτυπο προεκλογικό κύκλο, που θα εγκαινιασθεί εδώ, από τη ΔΕΘ, με την ομιλία του πρωθυπουργού και κατά πάσα πιθανότητα θα κορυφωθεί σε έναν χρόνο από τότε. Κι αυτό γιατί το πιθανότερο είναι – για πολλούς λόγους, που δεν είναι της παρούσης – ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα πάει σε πρόωρες κάλπες, κάποια στιγμή, τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2018. Κατά συνέπεια και εφόσον αυτή η εκτίμηση επιβεβαιωθεί, οτιδήποτε σκέφτεται, ανακοινώνει και πράττει σε αυτό το δωδεκάμηνο που θα μεσολαβεί, θα έχει στραμμένη την προσοχή του (και το περιεχόμενο του) στις εκλογές.

Εστω λοιπόν ότι γίνονται τότε. Αν με βάση τις τρέχουσες μετρήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι ο πιθανότερος νικητής, τις κερδίσει με αυτοδυναμία, έστω και οριακή, μπορεί να κυβερνήσει το πολύ έως τον Νοέμβριο του 2019. Δηλαδή, κάτι λιγότερο από 16 μήνες, αφού για τότε είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία για να τον εκλέξει, μέσω εκείνης της Βουλής, οπότε θα πάει (πάλι) σε εκλογές.

Εκείνες, όμως, θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Υπ' αυτόν τον όρο, αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν θα προκύψει, άρα θα πρέπει να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας. Θα καταστεί δυνατό;

Κι αν ναι, τι είδους κυβέρνηση θα είναι αυτή; Κι αν όχι; Τότε, η χώρα θα πάει σε άλλες εκλογές, οι οποίες – αν η ΝΔ έχει πάρει στις προηγούμενες αυτοδυναμία και έχει ξαναλλάξει τον εκλογικό νόμο – μάλλον θα βγάλουν αυτοδύνανμη κυβέρνηση.
Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο ο Κυρ. Μητσοτάκης να μην έχει μπορέσει να σχηματίσει στις επόμενες εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση και άρα να μην έχει αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Αρα; Χάος, πολιτική ρευστότητα και όλα στον αέρα. Μαζί με την οικονομία...

Τειρεσίας
Πηγή Voria
Δημοσίευση: Ιουλίου 30, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ετοιμαστείτε για νέες, μεγάλες, πολιτικές περιπέτειες..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator