Ο Πόντιος που δόξασε την μουσική σε Ρωσία και Ελλάδα

0Σαν σήμερα, στα 1905, γεννήθηκε στο Βατούμ της Ρωσίας, ο μεγάλος αρχιμουσικός και μαέστρος με καταγεγραμμένες τουλάχιστον 6.000 συναυλίες στη μακρά ζωή του, ο Οδυσσέας Δημητριάδης.

Παιδί Ποντίων που είχαν καταφύγει στο Βατούμ, έγραψε ιστορία ως αρχιμουσικός της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Γεωργίας, ενώ το 1980 διορίστηκε επίσημος αρχιμουσικός των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Απριλίου 2005 στην Τιφλίδα.

(Εικόνα: Ο μεγάλος μαέστρος δίπλα στους Μ. Χατζηδάκη και Μ. Θεοδωράκη.)

[Ἑλληνικό Ἡμερολόγιο - http://ellinoistorin.gr/]
Δημοσίευση: Ιουλίου 09, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Πόντιος που δόξασε την μουσική σε Ρωσία και Ελλάδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator