Κυβερνητική κινητοποίηση «κατόπιν εορτής» για τις μέδουσες στον Κορινθιακό

0ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Αποκαλυπτικά των αντανακλαστικών της συγκυβέρνησης έναντι διαπιστωθέντων προβλημάτων ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, αποτελούν όσα ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος με αφορμή ερώτηση του (συγκυβερνώντος) βουλευτή Αρ. Παπαχριστόπουλου «σχετικά με τις σοβαρές διαστάσεις του θέματος των μεδουσών σε Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο»: το πρόβλημα που -όπως ελέχθη- εντοπίστηκε στα τέλη της Ανοιξης, αν προλάβει η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει λαμβάνοντας «άμεσα μέτρα» στα μέσα Αυγούστου, με προοπτική τον Οκτώβριο!

Ειδικότερα: Αν και όπως ο κ. Σωκ. Φάμελλος σημειώνει ότι ο λόγος αφορά «ένα μεγάλο ζήτημα», ομολογεί ότι η κυβέρνηση το έχει εντοπίσει «από τον Μάιο». Οπως προκύπτει, ωστόσο, από τις απαντήσεις του, η πρώτη συνάντησή του, για το επίμαχο ζήτημα, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Διαχείρισης του Κορινθιακού, πραγματοποιήθηκε με τουλάχιστον ενάμιση μήνα καθυστέρηση: «Προ δεκαπέντε ημερών» είπε ο κ. Φάμελλος πως έγινε η συγκεκριμένη συνάντηση, ενώ γενικώς αναφέρθηκε και σε «πολλές συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος, ο αναπληρωτής υπουργός αφού αναφέρθηκε στις γενικότερες θέσεις της χώρας, στη διεθνή σκηνή, για το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έκανε λόγο για μερικά «θα» με ορίζοντα και τον προσεχή Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως:

Πρώτον, «επίκειται εντός του Αυγούστου η ένταξη της περιοχής στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών “Natura 2000” με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

Δεύτερον, θα υπάρξει «τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τις προστατευόμενες περιοχές, την οποία το Υπουργείο μας προγραμματίζει για τον Οκτώβριο». Τρίτον, θα επιχειρηθεί να προωθηθεί –φυσικά μέσω τροπολογίας της τελευταίας στιγμής, και ένα άλλο μέτρο «άμεσης» δράσης: «Κάνουμε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε αυτή την εβδομάδα και το ανακοινώνω από τώρα στη Βουλή. Θα αναλάβουμε την ευθύνη -αν προλάβουμε- της τροπολογίας την τελευταία στιγμή, έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν πλωτά μέσα προστασίας των λουομένων, για να μπορέσουν οι τουριστικές εγκαταστάσεις στις ακτές που είναι πολυσύχναστες να τοποθετήσουν και δίχτυα -που έχουν ήδη προμηθευτεί- για να έχουμε και άμεσο μέτρο».

Κατόπιν όλων αυτών, αξιοσημείωτο είναι ότι ο ερωτών βουλευτής δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος από την υπουργική απάντηση: «Νομίζω ότι είναι μια πλήρης στρατηγική και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μέτρων», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Φάμελλος. «Η απάντησή σας, κύριε Υπουργέ, με ικανοποιεί απόλυτα» δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος. «Σας ευχαριστώ, να είστε καλά, κύριε συνάδελφε», έκλεισε τον διάλογο ο αναπληρωτής υπουργός.

Δημοσίευση: Ιουλίου 31, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κυβερνητική κινητοποίηση «κατόπιν εορτής» για τις μέδουσες στον Κορινθιακό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator