ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ: Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν - Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

0Η κατασκευή του φράγματος του Ασωπού ποταμού θα ξεπεράσει στη λαϊκή συνείδηση και τον θρύλο του γεφυριού της Άρτας, αφού δεν ολοκληρώνεται για πολλά χρόνια και επανέρχεται το ζήτημα της πληρωμής των εργαζομένων στο έργο, από την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε. - ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. που με βάση την σύμβαση εργασίας είναι υποχρεωμένη να καταβάλει την μισθοδοσία κάθε 15 του μήνα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει καταβληθεί η πληρωμή που έπρεπε να γίνει μέχρι 15/7. 
Από την προηγούμενη αρνητική πείρα οι εργαζόμενοι, όπου παρέμειναν για πάρα πολλούς μήνες απλήρωτοι και μετά από την κινητοποίηση τους πληρώθηκαν, είναι απολύτως δικαιολογημένη η ανησυχία τους ότι το «έργο» θα επαναληφθεί.

Έχει ευθύνη η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, που από τη μια δίνουν τόσο απλόχερα παρατάσεις, στους μεγαλοεργολάβους σε έργο εκατομμυρίων ευρώ που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωσεί και από την άλλη δεν εξασφαλίζουν, τα λίγα «ψίχουλα» στους εργαζόμενους του έργου.

Οι εργαζόμενοι έγκαιρα χωρίς καμιά πίστωση χρόνου πρέπει να οργανωθούν ώστε να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων.

Στο πλευρό τους βρίσκεται η γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ και η ομοσπονδία οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων.
Δημοσίευση: Ιουλίου 27, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ: Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν - Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator