Ανάπτυξη χωρίς ασφάλεια δεν έρχεται

0


Της Γιώτας Μπάγκα

Είναι αλήθεια πως ένα από τα βασικότερα προβλήματα της Κορινθίας σήμερα είναι το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Τα αίτια είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να κουράσω τους αναγνώστες επαναλαμβάνοντας τα. Ούτε αγνοεί κανείς Κορίνθιος πως η αστυνομία κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, συχνά δε οι προσπάθειες των ανθρώπων της είναι υπεράνθρωπες. Όταν μάλιστα βλέπουμε τα γερασμένα και σαραβαλιασμένα περιπολικά και την έλλειψη μέσων που διαθέτουν οι αστυνομικές δυνάμεις η αλήθεια της προηγούμενης άποψης γίνεται περισσότερο από καθαρή.

Το καινούργιο της υπόθεσης είναι ότι ξεκίνησε μια συλλογική προσπάθεια ενίσχυσης της αστυνόμευσης στην περιοχή. Η προσπάθεια αυτή ήταν μια ιδέα του βουλευτή κ. Χρίστου Δήμα και είχε υπερκομματικό χαρακτήρα και στόχο την επίλυση μείζονος κοινωνικού προβλήματος που αφορά την τοπική μας κοινωνία. Την προσπάθεια αυτή στηρίζω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις. Πρόκειται για μια επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών που κοινοποιήθηκε στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Στην επιστολή επισημαίνεται η ιδιαιτερότητα του Νομού μας ως προς τα χαρακτηριστικά που ευνοούν την ανάπτυξη της εγκληματικότητας, τονίζονται οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει το αστυνομικό σώμα και ζητείται η « άμεση ενίσχυση της Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας με προσωπικό και μέσα, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας».

Στην υπερκομματική αυτή μάχη συστρατεύτηκαν φορείς από την Περιφέρεια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση (συνυπέγραψαν όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού και αυτό προς τιμήν τους) , πρόεδροι εμπορικών συλλόγων και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων του τόπου. Ποιοι δεν υπέγραψαν; Οι βουλευτές του Σύριζα στην Κορινθία. Τα ερωτήματα είναι πολλά και αμείλικτα:

1. Δεν αναγνωρίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές το πρόβλημα της εγκληματικότητας στο Νομό μας;

2. Πιστεύουν πως επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις και πως διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα;

3. Δεν αντιλαμβάνονται πως το ζήτημα της εγκληματικότητας είναι πάνω από κόμματα και παρατάξεις;

4. Είναι τόση η απόσταση τους από τους ανθρώπους των παραγωγικών φορέων και αυτούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει;

5. Είναι απλώς ιδεοληπτικοί και κατά της αστυνόμευσης και της αστυνομίας;

Όποια και να είναι η πραγματικότητα, είναι θλιβερή. Είναι ωστόσο ταυτόχρονα και αποκαλυπτική ως προς τον τρόπο σκέψης και δράσης των ανθρώπων που εκπροσωπούν την Κορινθιακή κοινωνία στο Κοινοβούλιο. Είναι παράλληλα διδακτική για όσους- όπως οι μωρές παρθένες- πιστεύουν τον Σύριζα, όταν ζητά συναίνεση. Γιατί, δεν μπορείς να ζητάς συναίνεση στα μεγάλα και εθνικά αλλά να αρνείσαι τη συναίνεση στα τοπικά…. Είναι τέλος αποκαλυπτική για όσους – έστω και τώρα ακόμη- θεωρούν ότι οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να αποτελούν μέρος της λύσης, όταν αρνούνται τη συνεργασία για αυτήν….

Πέρα από αυτά όμως νομίζω πως το σημαντικό που πέτυχε ο κ. Δήμας με την πρωτοβουλία του είναι – όχι να αποκαλύψει τις πραγματικές διαθέσεις των Συριζαίων Βουλευτών ( ενσυνείδητα δεν λέω αριστερών) - αλλά να προτείνει κάτι τόσο φρέσκο όσο και αυτονόητο: πως η επίλυση των προβλημάτων μας έρχεται μέσα από τη λογική της συνεργασίας και της συν-προσπάθειας και πως επιβάλλεται να υπάρχει γέφυρα δράσης και επικοινωνίας ανάμεσα σε παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς που εκφράζουν την καρδιά της κοινωνίας και τους ίδιους τους πολίτες , την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τα Υπουργεία. Είναι επίσης πια ξεκάθαρό σε όλους πως δεν μπορεί να υπάρξει κανένα είδος ανάπτυξης χωρίς να υπάρχει ασφάλεια. Αλλά γι αυτά οι βουλευτές του Σύριζα Κορινθίας έχουν μάλλον άλλη γνώμη…..
Δημοσίευση: Ιουνίου 09, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ανάπτυξη χωρίς ασφάλεια δεν έρχεται"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator