Δεσμεύτηκαν ακίνητα και τραπεζικοί λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου

0Βασιλική Κόκκαλη

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή φυλάκισης για το ζεύγος Παπαντωνίου
Iδιαίτερα σημαντική θεωρείται η αποκάλυψη των ελβετικών αρχών για την ύπαρξη δυο τραπεζικών λογαριασμών και ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου

Δεσμεύτηκαν με βούλευμα που εκδόθηκε από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου, καθώς και το σπίτι του στην Κηφισιά αλλά και το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας. Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας προχώρησε στην έκδοση του βουλεύματος, έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη.

Η νέα αυτή εξέλιξη για τον άλλοτε ισχυρό υπουργό του ΠΑΣΟΚ, έρχεται λίγο μετά την αιφνιδιαστική έφοδο των εισαγγελικών αρχών στο σπίτι και το γραφείο του πρώην υπουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό.

Ειδικότερα, με το βούλευμά δεσμεύονται μόνο οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ακίνητα που ανήκουν αποκλειστικά στον πρώην υπουργό και όχι σε κάποια άλλο μέλος της οικογένειας του. Η δέσμευση αφορά περιουσιακά στοιχεία του Γιάννου Παπαντωνίου που βρίσκονται εντός Ελλάδος.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, έκριναν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως τα στοιχεία που επικαλείται η κυρία Τουλουπάκη για δέσμευση της περιουσίας του πρώην υπουργού είναι επαρκή.
Υπενθυμίζεται ότι για τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων επί θητείας του κ. Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας διεξάγεται έρευνα από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές και η δέσμευση των ακινήτων του έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για «δωροδοκίες» σε συμβάσεις εξοπλιστικών.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η αποκάλυψη των ελβετικών αρχών για την ύπαρξη δυο τραπεζικών λογαριασμών και ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Για το λόγο αυτό άλλωστε και υποβλήθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τους Ελβετούς που εστάλη στις 22 Μαρτίου.
Δημοσίευση: Μαΐου 22, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δεσμεύτηκαν ακίνητα και τραπεζικοί λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator