Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη για Τσίπρα: Σε μια σοβαρή χώρα θα είχαν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο

0



To θράσος του Βαρουφάκη είναι απύθμενο. Αλλά όπως ξέρουμε από αυτό το θράσος ο τύπος βγάζει λεφτά με το τσουβάλι. Άσε που ικανοποιεί τη ματαιοδοξία του και παραμένει στην επικαιρότητα διότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς κάμερες.

Όμως, κάποια πράγματα που λέει έχουν τη σημασία τους και δεν είναι απλά ιστορικά στοιχεία. Κι αν υπήρχε μια σοβαρή χώρα, ένα κράτος που τιμωρεί το έγκλημα, τώρα θα μιλούσαμε με άλλους όρους.

Στο Σκάι, λοιπόν, ο Γιάνης ο μέγας οικονομολόγος βγήκε και είπε δύο πράγματα:

Υποστήριξε ότι πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τον είχε πληροφορήσει πως δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν μία ανοησία, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε διαφωνήσει ανοιχτά με άρθρο του.

Υποστήριξε πως η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου του ζήτησε να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών με το επιχείρημα ότι θα παραμείνει ανεξάρτητος και δεν θα δεσμεύεται από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Αφηγήθηκε μάλιστα ολονύχτια συζήτηση που είχε το Νοέμβριο του 2014 σε σπίτι στην Κυψέλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μιλούσε για την οικία Τσίπρα, όπου τα ξημερώματα αποδέχτηκε να γίνει ΥΠΟΙΚ.

«Έρχεται ένας άνθρωπος και σου λέει «σε δύο μήνες θα είμαι πρωθυπουργός, εσύ τι θα κάνεις; Θα αναλάβεις; Εκεί δεν μπορούσα να αρνηθώ», είπε. Προσέθεσε πως έθεσε έναν ακόμα όρο, να εκλεγεί βουλευτής.

Το δεύτερο που τόνισε και έχει μεγαλύτερη σημασία είναι: "Πριν αναλάβω υπουργός είχα συμφωνήσει με τον Τσίπρα να οδηγήσουμε την οικονομία στην ρήξη", είπε ο Βαρουφάκης.

Αν λέει την αλήθεια (αν τολμούν στην κυβέρνηση ας τον διαψεύσουν) τότε πρόκειται για πλήρη επιβεβαίωση της εξαπάτησης του ελληνικού λαού αλλά και δύο βασικοί λόγοι για να πάμε σε Ειδικό Δικαστήριο. Ο Βαρουφάκης μάλιστα παρακαλά να γίνει κάτι τέτοιο και αν υπήρχε σοβαρό κράτος θα ασχολούνταν με τις αιτίες που μας οδήγησαν στο τρίτο Μνημόνιο και στην κατάρρευση της οικονομίας.

Παραδέχεται ο Γιάνης ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ήταν μια μπαρούφα που την είπαν για να κοροϊδέψουν τον κόσμο ενώ ήξερε και αυτός και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα εφαρμοζόταν ποτέ. Έστησαν δηλαδή ένα ψέμα, έριξαν τον σανό στον κόσμο αν και ήξεραν ότι δεν θα πάρουν ούτε ένα μέτρο.

Επίσης ο Βαρουφάκης τονίζει ότι είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα να έρθουν σε ρήξη με τους δανειστές και προφανώς καρφώνει τον Αλέξη γιατί έκανε πίσω. Ρήξη σημαίνει έξοδο από το ευρώ, ειδικά στην ταραγμένη περίοδο του 2015. Όλο το πρώτο εξάμηνο του 2015 και μέχρι την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου δηλαδή ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και η υπόλοιπη παρέα έπαιζαν τη χώρα στα ζάρια, Προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην οικονομία, έκλεισαν τις τράπεζες και υπέγραψαν μια αχρείαστη συμφωνία με το πιστόλι στον κρόταφο γιατί ο Τσίπρας αμφιταλαντευόταν μεταξύ ουτοπίας και ρεαλισμού.

Πριν λοιπόν γίνουν εκλογές, πριν παραγραφούν τα αδικήματα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει έρευνα και εξεταστική επιτροπή; Να μάθουμε όλοι βρε αδερφέ ποιος έβαλε το πιστόλι στο κεφάλι μας και γιατί.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαΐου 17, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη για Τσίπρα: Σε μια σοβαρή χώρα θα είχαν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator