Μια ελληνική ομάδα στον τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού μηχανικής

0



Τέσσερις φοιτητές από την Πάτρα, αναδείχτηκαν νικητές στον BEST Ebec διαγωνισμό μηχανικής και θα ταξιδέψουν στην Τσεχία προκειμένου να δοκιμάσουν την τύχη τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

Η ομάδα της Πάτρα ήταν εκείνη που κέρδισε τον διαγωνισμό Case Study του BEST Ebec το περασμένο τριήμερο, κερδίζοντας έτσι το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού μηχανικής που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στην Τσεχία. Οι συμμετέχοντες που διαγωνίζονταν στο Case Study κλήθηκαν να λύσουν ένα επιχειρησιακό πρόβλημα για την εισαγωγή των ηλεκτρικών αυτοκίνητων στους δρόμους τις Αθήνας. Αντίστοιχα, οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Team Design έπρεπε να κατασκευάσουν μια υδροηλεκτρική γεννήτρια.

Οι νικητές από την Πάτρας είναι οι Δημήτρης Πολυκράτης, Τάσος Παναγιωτόπουλος, Άρης Τσιλιγιάννης και Αλέξης Σελμπέσης. Η ομάδα Singularity, αφού επικράτησε στον διαγωνισμό της πόλης, κατέβηκε στον εθνικό διαγωνισμό όπου και κέρδισε, διεκδικώντας έτσι τον τίτλο του νικητή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.


Ο διαγωνισμός μηχανικής γίνεται σε τρία στάδια, ξεκινώντας από τοπικές ομάδες μαθητών που διαγωνίζονται σε τοπικό επίπεδο, δύο ομάδες να διαγωνίζονται σε θέματα case study και team design, από την Αθήνα, τα Χανιά, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Ο Εθνικός διαγωνισμός έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο και ανακοινώθηκαν οι νικητές που θα βρεθούν στον τελικό του EBEC, στο Brno της Τσεχίας.

Το BEST αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό φοιτητών με στόχο την προώθηση της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειριών για φοιτητές τεχνολογίας από το 1989. Η δράση του εκτείνεται σε 96 πολυτεχνεία από 33 χώρες και στοχεύσει στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης με φοιτητές, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.

Στα πλαίσια του BEST περιλαμβάνεται και ο διαγωνισμός EBEC, διαγωνισμός μηχανικής στην Ευρώπη. Κάθε ομάδα αποτελείται από τέσσερις φοιτητές που ασχολούνται με τεχνολογικά πεδία, ανεξαρτήτως του έτους φοίτησης στο οποίο βρίσκονται. Κάθε ομάδα καλείται να βρει λύση σε δοκιμασίες που τους δίνονται σε τρία διαφορετικά στάδια.

Η ομάδα που θα αποδειχθεί πιο αποτελεσματική, δημιουργική και επιτυχημένη στο τέλος της διαδικασίας, είναι εκείνη που θα ανακηρυχθεί "BEST Engineers of Europe". Η τελική φάση του διαγωνισμού αναμένεται να διεξαχθεί όπως είπαμε στην Τσεχία, στις αρχές του Αυγούστου.

Δημοσίευση: Μαΐου 17, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μια ελληνική ομάδα στον τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού μηχανικής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator