Παπαδημητρίου: «Το 2017 θα είναι για την Ελλάδα πραγματικά χρόνος ανάπτυξης»

0



Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τόνισε σήμερα πως «από το 2019 θα υπάρχουν μέτρα, και αντίμετρα, που θα απαλύνουν τον πόνο του λαού και θα δώσουν αναπτυξιακό κύρος»  αν και από το 2019 οι συντάξεις θα περικοπούν, ενώ το 2020 θα μειωθεί και το αφορολόγητο.

«Το 2017 θα είναι για την Ελλάδα πραγματικά χρόνος ανάπτυξης» διαβεβαίωσε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο οποίος παρέστη στην έναρξη των εργασιών της ετήσιας συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕΤΑΑ). Αυτό, επισημαίνει, «δεν είναι ευχολόγιο», αλλά προκύπτει από όλα τα στοιχεία.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ακόμα ότι «από τώρα μέχρι το 2018 δεν υπάρχουν νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τον λαό». Όπως εξήγησε, τα αντίμετρα που θα δώσουν αναπτυξιακό κύρος είναι η καινούργια φορολογία, όχι μόνο για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και για τους συντελεστές της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα. «Το ότι ακόμη είμαστε σε λιτότητα είναι γεγονός. Τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι υψηλά και μας ενδιαφέρει να είναι χαμηλότερα» παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομίας. Επίσης επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει πολιτική σταθερότητα.

«Όλα τα στοιχεία το 2017 δείχνουν θετικό ρυθμό είτε είναι η βιομηχανική παραγωγή είτε είναι οι εξαγωγές και η αύξηση της απασχόλησης. Επιπλέον, θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη αύξηση στον τομέα του τουρισμού. Όλα αυτά έχουν θετικό πρόσημο για την Ελλάδα και εκτιμούμε ότι μαζί με τις μεγάλες επενδύσεις, που έχουν ήδη ανακοινωθεί, θα δώσουν τη δυνατότητα να περάσει η χώρα μας στο δρόμο της ανάπτυξης. Δεν είναι λοιπόν ευχολόγιο ότι θα έχουμε ανάπτυξη, αλλά είναι γεγονός» ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου.

Επίσης, πρόσθεσε, είναι σημαντικό ότι υπάρχει στη χώρα πολιτική σταθερότητα. Όλα αυτά τα θετικά θα επιτρέψουν στις ελληνικές τράπεζες να ενταχθούν στην πιστωτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που θα δώσει ακόμη ένα θετικό μήνυμα στις αγορές και στους επενδυτές.

Όσον αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους διευκρίνισε ότι παίρνει πολλές μορφές. «Φυσικά το προτιμότερο θα ήταν μια διαγραφή, μια απόλυτη μείωση της ονομαστικής αξίας, αλλά για αυτό δεν μπορούμε να περιμένουμε. Αυτό που περιμένουμε είναι μια αναδιάρθρωση και μια μείωση από την τρέχουσα αξία, που έχει να κάνει με την μείωση των επιτοκίων και την απομείωσή τους για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, πράγμα το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί αυτό το χρέος με καλύτερες συνθήκες και να επεκταθεί η αποπληρωμή του. Αυτό θα είναι μια σοβαρή μορφή απομείωσης του χρέους» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Δημοσίευση: Μαΐου 12, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παπαδημητρίου: «Το 2017 θα είναι για την Ελλάδα πραγματικά χρόνος ανάπτυξης»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator