Πάνω από 10 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ - τι ζητούν από τον «ισχυρό μέτοχο»

0



MarketNews

Κείμενο με τίτλο «Ώρα ευθύνης για το μέλλον της ΑΥΓΗΣ», δημοσιεύουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, τονίζοντας τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως αναφέρουν, τις οποίες δημιουργούν η οικονομική υστέρηση της εφημερίδας και οι μισθολογικές εκκρεμότητες με οφειλές μηνών προς τους εργαζόμενους, οι οποίες φτάνουν τα τρία μηνιάτικα μόνο για το 2017 και ξεπερνούν τα δέκα από προηγούμενα έτη.

Οι εργαζόμενοι καλούν μέσω του κειμένου τους «τον ισχυρό μέτοχο», να επιβεβαιώσει ότι «συνεχίζουμε όλοι μαζί». Όπως τονίζουν «είναι ώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας!».

Διαβάστε όλο το κείμενο των εργαζομένων

«Φίλες και φίλοι, αναγνώστες και αναγνώστριες της ΑΥΓΗΣ,

Το τελευταίο διάστημα αποφασίστηκε ένα πρώτο σχέδιο επανεκκίνησης της ΑΥΓΗΣ με απώτερο στόχο, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η εφημερίδα να επανασχεδιαστεί, να ενισχυθεί και να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αναγνωστών της και στις σύγχρονες προκλήσεις για την Αριστερά.

Οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ έχουν μπει μπροστά και στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο το σχέδιο επανεκκίνησης της εφημερίδας. Τον Οκτώβριο προχωρήσαμε σε παρέμβαση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εξηγούσαμε την κατάσταση και τους κινδύνους για το μέλλον της εφημερίδας.

Παράλληλα, έχουμε καταθέσει γραπτώς την πρότασή μας για την ανάπτυξη της εφημερίδας, η οποία σε αρκετά σημεία είναι σύμφωνη με το σχέδιο που εκπονήθηκε από τη διεύθυνση και τη διοίκηση της ΑΥΓΗΣ Α.Ε. Η προσπάθεια αυτή γίνεται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, τις οποίες δημιουργούν η οικονομική υστέρηση της εφημερίδας μας και οι μισθολογικές εκκρεμότητες με οφειλές μηνών προς τους εργαζόμενους, οι οποίες φτάνουν τα τρία μηνιάτικα μόνο για το 2017 και ξεπερνούν τα δέκα από προηγούμενα έτη.

Από την πλευρά μας, θέλουμε να τονίσουμε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πείσμα και διάθεση αυτή την προσπάθεια. Εφιστούμε όμως την προσοχή ότι τυχόν προσκόμματα, στην εκκίνηση αυτή της προσπάθειας, είναι δυνατόν να επιφέρουν την ανάσχεση ή, ακόμα χειρότερα, τη ματαίωση του εγχειρήματος.

Αναμένουμε τις προσεχείς ημέρες την επιβεβαίωση από τον ισχυρό μέτοχο ότι συνεχίζουμε «όλοι μαζί» και, όπως συμφωνήσαμε στη συνάντηση της 8ης Φεβρουαρίου, την προσπάθεια για να εμφανιστεί ενισχυμένη στο δημοσιογραφικό και πολιτικό προσκήνιο η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς. Είναι ώρα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας!

Η συνέλευση των εργαζομένων στην ΑΥΓΗ»

Δημοσίευση: Μαΐου 10, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πάνω από 10 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ - τι ζητούν από τον «ισχυρό μέτοχο»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator