Ι.Μ. Κορίνθου: Επίσκεψη στην Ι.Μονή Πρ. Ηλιού από κατοίκους των Μεγάρων (ΦΩΤΟ)

0



Ι.Μ. Κορίνθου: Προσκυνηματική επίσκεψη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας, 24 Απριλίου 2017, κάτοικοι από τον Προσφυγικό Συνοικισμό Μελί Μεγάρων, και συγκεκριμένα από τον Ι. Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Κορίνθου, μεταξύ αυτών υπήρχαν και: «Εξ᾿ αίματος συγγενείς του Σεβ. Μητροπολίτου μας, στην Ι. Μονή Προφήτου Ηλιού Λουτρακίου, συνοδευόμενοι από τον Εφημέριο τους Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννη Κάρκα.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος και απηύθυνε λόγους πνευματικούς προς το Εκκλησίασμα για την Ανάσταση του Κυρίου μας σε σχέση με τον τρόπο ζωής των Χριστιανών και εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την επίσκεψη τους στην Ι. Μητρόπολή, που διαποιμαίνει, και στην Ι. Μονή, ως και για την επικοδομητική επικοινωνία μαζί τους.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευαρέσκεια του για το επιτελούμενο εκπαιδευτικό – μορφωτικό έργο της Ι. Μονής προς την νεολαία της Πατρίδας μας ως και για την πνευματική προσφορά του επί 23 συναπτά έτη Πνευματικού της εν λόγω Ιεράς Μονής Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγαπίου Δρίτσα, εκ Μεγάρων και αυτού καταγομένου.

Μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας προσέφερε ως ευλογία στον π. Ιωάννη ένα επιστήθιο Σταυρό, στους δε ευλαβείς προσκυνητές έδωσε ως ενθύμιο της επισκέψεως τους μια μικρή ευλογία, ενώ η Ι. Μονή παρέθεσε το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα».





Δημοσίευση: Απριλίου 25, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ι.Μ. Κορίνθου: Επίσκεψη στην Ι.Μονή Πρ. Ηλιού από κατοίκους των Μεγάρων (ΦΩΤΟ)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator