Ο Τραμπ συμβουλεύει τον Κιμ Γιονγκ Ουν να «κάθεται φρόνιμα» και εκείνος απαντά με χιλιάδες βόμβες - ΒΙΝΤΕΟ

0



Νέα επίδειξη ισχύος από Κιμ Γιονγκ Ουν: «Προσομοίωση πολέμου» με χιλιάδες άρματα μάχης
Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ λέει ότι «είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε πόλεμο των ΗΠΑ»

Σε μία αυθόρμητη ερώτηση δημοσιογράφος στις ΗΠΑ ρώτησε χθες, Tετάρτη, τον Ντόναλντ Τραμπ αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στο Κιμ Γιονγκ Ουν. «Να κάθεται φρόνιμα» απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δείχνει τα δόντια του στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας. Βέβαια, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν τον άκουσε. Αντί να... κάτσει σπίτι, πήρε μια μερσεντές και πήγε να παρακολουθήσει στρατιωτικά γυμνάσια.

Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ λέει ότι «είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε πόλεμο των ΗΠΑ» και για να το αποδείξει έριξε χιλιάδες βόμβες και ρουκέτες στη θάλασσα. Σε μία πρωτοφανή συγκέντρωση δυνάμεων του πυροβολικού σε παραλία, για να είναι εντυπωσιακά τα πλάνα, αλλά με στόχο τα άοπλα ψάρια.



Στην περιοχή έχουν στρατιωτική παρουσία όλες οι μεγάλες δυνάμεις. Τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα πλεύσουν- όπως μεταδίδουν νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ- στη Θάλασσα της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για τα USS Carl Vinson, USS Ronald Reagan και USS Nimitz.

Επίσης οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στη Νότια Κορέα. Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ασία και τον Ειρηνικό, ναύαρχος Χάρις, δήλωσε στο αμερικανικό Κογκρέσσο ότι υπάρχουν σκέψεις και για τα νησιά της Χαβάης, καθώς επισήμανε ότι η απειλή από τη Βόρειο Κορέα είναι πραγματική.

Παράλληλα με τις κινήσεις επί του πεδίου η διοίκηση Τραμπ ενημέρωσε χθες 100 μέλη της Γερουσίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, οι ΗΠΑ θα επιμείνουν στην πολιτική τους να τερματίσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, προχώρησε σε διπλωματική προειδοποίηση προς την Ουάσινγκτον να μην αντιδράσει στις ριψοκίνδυνες πυρηνικές ενέργειες της Πιονγιάνγκ με τρόπο που να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Μόσχα δεν μπορεί να δεχθεί τις «ριψοκίνδυνες πυρηνικές ενέργειες» της Βόρειας Κορέας, αλλά εξέφρασε την ελπίδα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αναλάβουν οποιαδήποτε μονομερή δράση.

Από πολύ κοντά παρακολουθεί τις εξελίξεις το Πεκίνο, το οποίο έθεσε χθες σε υπηρεσία το δεύτερό του αεροπλανοφόρο, το οποίο είναι «made in China». Κίνα και Ρωσία έχουν μετακινήσει στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, για να αντιμετωπίσουν πιθανό μεταναστευτικό ρεύμα ενώ σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας.

Βέβαια, αν κάποιος θέλει να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να πει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος λέει στον δικτάτορα της Βορείου Κορέας ότι αν δεν συνεχίσει τις προκλήσεις θα μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά με τον τρόπο του τη χώρα του. Αρκεί να κρατά τα όπλα του στραμμένα προς τον λαό του.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 28, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Τραμπ συμβουλεύει τον Κιμ Γιονγκ Ουν να «κάθεται φρόνιμα» και εκείνος απαντά με χιλιάδες βόμβες - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator