Κυνηγώντας... τον εχθρό Στουρνάρα

0



Εδώ και μερικούς μήνες, όπου τα στοιχεία για την οικονομία έδειχναν ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πάνε χαμένες, ο διοικητής της ΤτΕ έβγαινε με εμφανή δόση αισιοδοξίας λέγοντας ότι η χώρα μπορεί να επιστρέψει σε ενάρετο κύκλο.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είχε μάλιστα χαρακτηριστεί «κύριος αισιοδοξία» διότι έβλεπε πάντα το ποτήρι μισογεμάτο, δίνοντας πάντα, και εκ της θέσεώς του, συμβουλές να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν, να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που είχε την υπογραφή Τσίπρα, να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Όλους αυτούς τους μήνες στην κυβέρνηση έσταζαν μέλι για τον Στουρνάρα, ξεχνώντας βεβαίως ότι οι ίδιοι ζητούσαν την παραίτησή του, έστειλαν τους οικονομικούς εισαγγελείς στη γυναίκα του, έβαλαν τα πληρωμένα πιστόλια να χτυπήσουν και άλλα τέτοια κόλπα τύπου... Τρούμπας.

Αλλά επισήμως... όλα μέλι – γάλα. Μέχρι που είπαν ότι ο διοικητής έγινε... Συριζαίος, όμως, ο Στουρνάρας δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να καταγράφει την εικόνα της οικονομίας και να προειδοποιεί όταν έβλεπε τα στραβά.

Όμως, με την αξιολόγηση να είναι στον αέρα και να έχουν χαθεί τόσοι μήνες, όλοι βλέπουμε ότι η οικονομία παθαίνει ζημιά μεγάλη και κινδυνεύει με πλήρες εκτροχιασμό. Ό,τι κερδήθηκε με αίμα από πέρυσι κινδυνεύει να χαθεί μέσα σ' αυτούς τους μήνες της βαρουφάκειας αφασίας. Όχι μόνο ο Στουρνάρας, αλλά και ο Λιαργκόβας, ο Προβόπουλος, όλοι οι φορείς της αγοράς και οι επιχειρηματίες, πίεζαν την κυβέρνηση να τελειώσει το συντομότερο διότι χάνεται το θετικό μομέντουμ.

Αίφνης η κυβέρνηση αισθάνθηκε ενοχλημένη. Διότι όταν βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο και είσαι έτοιμος να υπογράψεις στα τέσσερα ένα ακόμη μνημόνιο τι πρέπει να κάνεις; Να βρεις φυσικά εσωτερικούς εχθρούς και να τους επιτεθείς.

Έτσι, λοιπόν, η κυβέρνηση με αιχμές, επίσημες και ανεπίσημες αναφορές, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο «ψυχρό» πόλεμο με τον Στουρνάρα αλλά και με όποιον άλλον λέει την αλήθεια. Ξαφνικά ο διοικητής έγινε και πάλι εχθρός, ένας «τεχνοκράτης που μιλά συνέχεια» ή κάποιος ουδέτερος παρατηρητής που το παίζει Πόντιος Πιλάτος. Όποιος τολμά να πει ηλίθιους τους... ηλίθιους είναι απλά κακός άνθρωπος. Κανείς δεν κοιτά τον εαυτό του στον καθρέπτη και κανείς δεν κάνει την αυτοκριτική του. Τολμάς να πεις την αλήθεια; Είσαι απέναντι στην κυβέρνηση; Χτυπάς καμπανάκια; Είσαι εγκάθετος και στημένος από τη ΝΔ.

Φαίνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν τόσο σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να ανακαλύψουν εχθρούς. Τον Στουρνάρα, τον Μητσοτάκη, τον Σόιμπλε, την Λαγκάρντ. Φαίνεται ότι θέλουν απλά να ξεφύγουν από τη μοίρα τους, την χλεύη του κόσμου για τα ψέματα που λέει. Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση επιθυμούν απλά να έχουν κρατικούς υπαλλήλους απόλυτα ελεγχόμενους κι όχι ανεξάρτητες αρχές και φορείς που θα λένε τι πραγματικά συμβαίνει.

Άλλωστε, έχουν μάθει έτσι εντρυφώντας στο σοσιαλιστικό ιδεώδες και στο πώς διοικείται μια χώρα με πυγμή.

Τι άλλο μένει άραγε; Να διώξουν τον Λιαργκόβα και να κάνουν ντου στην Τράπεζα της Ελλάδος;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κυνηγώντας... τον εχθρό Στουρνάρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator