ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Τεράστια είναι η ευθύνη και της κυβέρνησης

0


Μέσα από μια προαποφασισμένη απόφαση η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορίνθου για μια ακόμα φορά απέρριψε το αίτημα των συμβασιούχων για το δικαίωμα τους στη δουλειά.

Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 23 του Μάρτη ξανά απορρίφθηκε το αίτημα των συναδέλφων συμβασιούχων για την επαναπρόσληψη τους και το δικαίωμα τους στη δουλειά. Με καταμερισμένους ρόλους ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών μαζί με το Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου από την αρχή της συζήτησης υιοθέτησαν την επιχειρηματολογία του Δημάρχου προκειμένου να «πείσουν» τους υπόλοιπους συναδέλφους της πλειοψηφίας να καταψηφίσουν την ανανέωση των συμβάσεων των 42 συμβασιούχων συναδέλφων. Στη προσπάθεια τους να φιμώσουν τους εργαζόμενους αφού έβλεπαν τη συζήτηση να γέρνει υπέρ των εργαζομένων χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα ακόμα και το τραμπουκισμό. Εμείς σαν εργαζόμενοι μαζί με τους εκπροσώπους μας φωνάξαμε γιατί μας πνίγει το δίκιο, αυτοί και παρανομούν και τραμπουκίζουν και το είδε μέσα από τα δελτία ειδήσεων όλη η Ελλάδα. Τους ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ στους δημότες της Κορίνθου είναι απαράδεκτοι.

Η πολιτική δειλία τους είναι τόσο μεγάλη που στις διακοπές της συνεδρίασης τόσο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωναν στους εργαζόμενους «η προσωπική μου θέση είναι να επανέλθετε στη δουλειά αλλά η πολιτικά θα ψηφίσω να απολυθείτε».

Τεράστια είναι η ευθύνη και της κυβέρνησης που επί της ουσίας κοροϊδεύει τους συναδέλφους συμβασιούχους. Μπορεί να αναγκάστηκε το προηγούμενο διάστημα κάτω από τη πίεση μας και τους αγώνες μας να προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου προς τις αποκεντρωμένες Διοικήσεις προκειμένου να ελέγξουν τους δημάρχους που αρνούνται να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη διάταξη, αλλά ποια η σημασία της, αφού ο Δήμαρχος Κορίνθου εξακολουθεί όχι μόνο να μην τη εφαρμόζει αλλά και να δηλώνει ότι δεν μπορεί κανείς να τον αγγίξει. Ποιος εξασφαλίζει στο Δήμαρχο τέτοια σιγουριά? Πού είναι οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κορίνθου? Γιατί δεν παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπερασπιστούν την τροπολογία της κυβέρνησης τους? Μήπως εν όψει των δημοτικών εκλογών είναι αυτοί που προστατεύουν τον Δήμαρχο?

Δεν κάνουμε πίσω, δεν υποκύπτουμε ούτε στους εκβιασμούς, ούτε στους τραμπουκισμούς της Δημοτικής Αρχής. Από τη πρώτη στιγμή γνωρίζαμε ότι η μάχη που θα δώσουμε δεν θα ήταν εύκολη, ξέραμε πολύ καλά ποιον έχουμε απέναντι μας και ποια πολιτική εφαρμόζει. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμα μας στη δουλειά όσα εμπόδια και αν βάζουν κυβέρνηση και δημοτική αρχή με μεγαλύτερο πείσμα. Θα μας βλέπουν μπροστά τους κάθε στιγμή. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κοροϊδεύει και να μας θεωρεί ανακυκλώσιμα υλικά που θα κάνει τη δουλειά του και μετά θα μας πετάει στην ανεργία προκειμένου να ικανοποιήσει τα εργολαβικά συμφέροντα. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας αλλά και στις οικογένειες μας.
Δημοσίευση: Απριλίου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Τεράστια είναι η ευθύνη και της κυβέρνησης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator