Στα τέσσερα για ακόμη μια φορά (συντρόφια, άλλη στάση δεν ξέρετε;)

0



Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει. Η συμφωνία είχε ουσιαστικά κλείσει εδώ και αρκετές εβδομάδες με υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα της Ελλάδας. Και λέμε της Ελλάδας διότι δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση φορτώνει στη χώρα τα βάρη της δικής της ανικανότητας. Τα μέτρα που θα έρθουν θα είναι τόσο σκληρά που το... μέιλ Χαρδούβελη αλλά και τα μέτρα του περασμένου Μαΐου είναι απλές ασπιρίνες.

Η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, που κρατά ένα χρόνο, επιδείνωσε την κατάσταση της οικονομίας αλλά ταυτόχρονα χειροτέρευσε την εικόνα της Ελλάδας και την αίσθηση εμπιστοσύνης που έχουν οι ξένοι γι΄ αυτήν.

Βεβαίως κάθε κυβέρνηση έχει δικαίωμα να κάνει συζητήσεις και να διεκδικεί τα καλύτερα για τους πολίτες. Όπως έχουμε δει όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα, κι αν αυτό δεν πρόκειται για ανικανότητα τότε είναι ξεκάθαρα προδοσία κατά της πατρίδας.

Η συμφωνία έκλεισε σε τεχνικό επίπεδο, θα επισφραγιστεί στις 7 Απριλίου και τα νομοσχέδια ενδεχομένως θα έρθουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα όπου ο κόσμος δεν θα πολυασχολείται με την κυβέρνηση και τα μέτρα. Αν δε ψηφιστούν και Μεγάλη Παρασκευή θα είναι εξαιρετικά συμβολικό γεγονός, μόνο που η Ανάσταση δεν θα έρθει δύο ημέρες μετά. Η Σταύρωση θα κρατήσει πολλά χρόνια με ευθύνη του κ. Τσίπρα και της παρέας του.

Τι βγήκε από αυτή την «σκληρή» διαπραγμάτευση;

1. Η κυβέρνηση υποχώρησε στο αφορολόγητο όριο το οποίο πάει κάτω από τις 6.000 ευρώ με αποτέλεσμα νέους φόρους για όλους τους Έλληνες. Όσο για τα αντίμετρα, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που λένε στις Βρυξέλλες.

2. Οι συντάξεις θα κοπούν με το... αριστερό χέρι του κ. Τσίπρα που κλαίει μαζί με τους «ευαίσθητους» βουλευτές του αλλά τι να κάνει; Για την πατρίδα γίνονται όλα.

3. Η κυβέρνηση υποχώρησε και στο θέμα της ΔΕΗ. Όποιος ανατρέξει σε παλαιότερες δηλώσεις του Τσίπρα και άλλων βουλευτών, αλλά και του Καμμένου, θα καταλάβει το μέγεθος της κωλοτούμπας. Από το «δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα της ενέργειας» στην πλήρη υποχώρηση απέναντι στους δανειστές. Όσο για τους «διαφωνούντες»; Άλλο σύντομο ανέκδοτο. Οι άνθρωποι είναι για να τους κλαίνε οι ρέγκες και να γελάνε οι τσιπούρες.

4. Από το άρθρο του Τσίπρα που έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει εργασιακό μεσαίωνα καταλάβαμε ότι είχε συμφωνήσει για τα εργασιακά προκειμένου να δώσει συντάξεις και ΔΕΗ. Όμως και στα εργασιακά δεν παίρνει τίποτε άλλο παρά μόνο υποσχέσεις τις οποίες βεβαίως θα επιχειρήσει να τις «πουλήσει» ως μεγάλη νίκη των εργατών. Και στις ομαδικές απολύσεις και στις συλλογικές συμβάσεις θα υπάρξουν εξελίξεις και θα είναι δυσάρεστες μετά το τέλος του προγράμματος.

Τέλος, για το χρέος η κυβέρνηση δεν πήρε απολύτως τίποτε. Φαίνεται να χάνει μάλιστα και τις ρυθμίσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι για πάγωμα των επιτοκίων μέχρι το 2040.

Η κυβέρνηση μοιάζει με τον αθλητή που τρέχει μόνος του και βγαίνει τελευταίος. Με την ποδοσφαιρική ομάδα που χάνει 10 – 0 αλλά πανηγυρίζει γιατί δεν έφαγε και ενδέκατο γκολ. Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι με κυνικό τρόπο θα βγουν στο λαό και θα πουν ότι κέρδισαν από αυτή τη διαδικασία. Ο λαός θα τους κρίνει.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Απριλίου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στα τέσσερα για ακόμη μια φορά (συντρόφια, άλλη στάση δεν ξέρετε;)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator