Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ «ΗΤΤΗΘΗΚΕ» ΖΗΤΩ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ

0


Το πράσινο φως δόθηκε, διαβάζουν οι δύσμοιροι ιθαγενείς αυτού του τόπου, για την υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ για την διαχείριση των σκουπιδιών. Η συνέχεια της απεραντοσύνης των σκουπιδιών με όποια ερμηνεία και να την εκλάβει ο καθένας !

Δεν μένει παρά οι τοπικές κοινωνίες να το αποδεχθούν, να το εμπεδώσουν , να μη μιλήσουν για επαχθείς όρους και να πληρώνουν κανονικά όταν θα έρθει η ώρα !

Βέβαια η ευκολόπιστη και εν πολλοίς αμέτοχη περί τα διαλαμβανόμενα κοινωνία μας, αγνοεί τι την περιμένει μετά από αυτά τα σούρτα φέρτα των ταγών μας παντός τύπου και επιπέδου.

Αγνοεί κυρίως ότι το μάρμαρο που θα κληθεί να πληρώσει, θα είναι μάρμαρο κατηγορίας «Διονύσου» και βάλε ! Γιατί η οικονομική επίπτωση που θα έχει στην τσέπη κάθε πολίτη θα είναι λίαν τσουχτερή ! Ένας ΕΝΦΙΑ ακόμη, έτσι για τα κάλλη της εταίρας διαπλοκής, εκείνης που όλοι αναγνωρίζουμε της ύπαρξη της , που όλο την χτυπάμε και παντού βρίσκεται!

Μάθαμε λοιπόν ότι οι οδύνες έφεραν τον τοκετό ! Θα υπογραφεί οσονούπω το κατασκεύασμα η μάλλον το καταπίστευμα Τατούλη και θα εξαλειφθεί δια παντός από την Πελοπόννησο η τριτοκοσμική ντροπή μας η ανεξέλεγκτη σκουπιδοπαρουσία παντού!

Πάρε κόσμε λασπόνερο να ξεδιψάσεις, γιατί περί αυτού πρόκειται ! Βέβαια επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας ότι το παιχνίδι παιζόταν εξ αρχής με σημαδεμένη τράπουλα. Από τη μια η επισπεύδουσα επί μια πενταετία Περιφερειακή Αρχή, με διεθνή διαγωνισμό παρακαλώ, δεν μας είπαν βέβαια ποτέ, πόσοι αλλοεθνείς νομιμοποίησαν αυτόν τον διαγωνισμό.

Με ανταγωνιστικό διάλογο προσφορών και αντιπροσφορών, με τιμές που τις μάθαμε μόλις πριν από λίγο καιρό! Και σήμερα μαθαίνουμε ότι αλλάζουν τα δεδομένα . Άλλες εγγυημένες ποσότητες , διαφορετικές μονάδες μεταφόρτωσης, διαφορετικά τα χρόνια διαχείρισης ! Η τιμή βέβαια των 80,50 ευρώ ανά τόνο αμετάβλητη! Για την ταμπακιέρα κουβέντα !

Άρα άλλαξαν ριζικά οι όροι του ανταγωνιστικού διαλόγου, προκύπτει κατά συνέπεια νομικό ζήτημα εγκυρότητας της διαδικασίας ανάθεσης. Επομένως οι εταιρείες που μετείχαν στον διαγωνισμό έχουν κάθε λόγο να κάνουν ένσταση επί των δεδομένων του ανταγωνιστικού διαλόγου. Γιατί αλλάξαν όλα!

Να δούμε θα κάνουν ένσταση ?

Βέβαια πρόδηλα άδικα θα περιμένουμε ! Γιατί ?

Οι εταιρείες που διαχειρίζονται ή που θέλουν να διαχειριστούν τα σκουπίδια της χώρας μετριούνται στα δάχτυλα, τα έχουν βρει μεταξύ τους , η μία διευκολύνει την άλλη σε κάθε βήμα!

Ασχέτως που για άλλους λόγους και όχι της παρούσης , τα σκουπίδια της Πελοποννήσου κοστολογούνται ως πεντασπάνι !

Η πίττα εν ολίγοις έχει διανεμηθεί καιρό τώρα ! Ας είναι καλά η διαπλοκή!

Περιμέναμε όμως από αυτή τη Κυβέρνηση που διακήρυττε με κάθε τρόπο την πρόθεση της να πατάξει τη διαπλοκή ενός βρώμικου και απίθανου κατεστημένου που απομυζά χρόνια τώρα αυτή τη κοινωνία , ότι θα έκανε κάτι !

Περιμέναμε αν μη τι άλλο να στείλει στον «καφέ κάδο» όλο αυτό το κύκλωμα και να επιλύσει το ζήτημα των σκουπιδιών με διαφορετικούς όρους σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της ολοκληρωμένης διαχείρισης και της μη οικονομικής εξόντωσης των πολιτών.

Μάταιη προσμονή όμως! Φαίνεται ότι μπέρδεψε τους κάδους ! Αντί για τον καφέ έστειλε τη διαπλοκή στον μπλε κάδο ! Και σήμερα ανάστησε μια παραπαίουσα Περιφερειακή Αρχή αλλά και σέρνει συνειδητά σε ομηρία την κοινωνία της Πελοποννήσου με μια κακή και αντιεπιστημονική διαχείριση στερεών αποβλήτων που μόνον ολοκληρωμένη δεν είναι και που εν τέλει οδηγεί στην οικονομική αφαίμαξη της κοινωνίας εν είδει κεφαλικού φόρου σε όφελος της αναδόχου ΤΕΡΝΑ !

Ασφαλώς και δεν ηττήθηκε η διαπλοκή μετά από αυτές τις εξελίξεις που παραμένει άτρωτη ! Ηττήθηκε όμως η αξιοπιστία της Κυβέρνησης που έψαχνε καιρό τώρα ένα εύπεπτο πρόσχημα ώστε να πλασάρει το φιάσκο ! Ηττήθηκε η αλήθεια και η λογική!

Κέρδισε η ιδεολογία της ανέξοδης ευκολίας με τη διάχυτη παρουσία της! Από φαρισαισμούς και υποκρισία άλλο τίποτα! Κρίμα για την πολιτική όταν αυτή εκφέρεται με επαμφοτερίζοντα πολιτικό λόγο!

Δεν μένει παρά να παρακολουθήσουμε τις συνέχειες γιατί το έργο αρχίζει να έχει ενδιαφέρον, όταν μάλιστα η προσομοίωση των παντός τύπου σκουπιδιών εκληφθεί ως κομμάτι της τροφικής αλυσίδας που πάντα προηγούνται τα αρπακτικά και έπονται τα τρωκτικά !

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Δημοσίευση: Απριλίου 10, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ «ΗΤΤΗΘΗΚΕ» ΖΗΤΩ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator