Το «Σύνδρομο του Σαμψών»

0Όποιος είδε χθες τον κουρασμένο πρωθυπουργό να λέει τα ίδια και τα ίδια και ταυτόχρονα να επιτίθεται για ακόμη μια φορά στον Μητσοτάκη, τη διαπλοκή, το ΔΝΤ και όλους τους «εχθρούς» που τον κυνηγούν κατάλαβε ένα και μόνο πράγμα: Ότι ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος διότι απλά θα πέσει ρίχνοντας μαζί του και τη χώρα.

Όταν ο ίδιος σημαίνει το σάλπισμα της ανάπτυξης και ο Φλαμπουράρης τρίβει τα μάτια του από αυτά που βλέπει και οι σκληροί αριθμοί τον διαψεύδουν τότε δύο πράγματα συμβαίνουν: Είτε έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα είτε βαδίζει στο σχέδιο να διαλύσει τη χώρα σε σημείο που η έξοδος από το ευρώ να είναι «λύτρωση».

Υπάρχει το «Σύνδρομο του Σαμψών». Σύμφωνα με το μύθο, ο Σαμψών έχασε την υπερφυσική του δύναμη, όταν η Δαλιδά τον πρόδωσε κόβοντας την πλούσια κόμη του που ήταν η πηγή της δύναμης του. Οι Φιλισταίοι εχθροί του, αφού τον τύφλωσαν, τον αλυσόδεσαν στις κολώνες του ναού τους και τον περιγελούσαν. Με το πέρασμα του χρόνου ξαναμεγάλωσαν τα μαλλιά του, επανέκτησε τη δύναμή του και κατακρήμνισε το ναό σπρώχνοντας τις κολώνες, και λέγοντας «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».

Αυτό ακριβώς σκέφτεται ένας πρωθυπουργός σαν τον Τσίπρα που βλέπει να χάνει τη λαϊκή στήριξη η οποία τον έκανε από κόμμα του 3% κυβέρνηση. Οι Συριζαίοι δεν πρόκειται να παραδώσουν εύκολα τα όπλα. Αδιαφορώντας για τις ζημιές που προκαλούν στη χώρα, χωρίς να αισθάνονται καν την ανάγκη να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση που θα μας φέρει τέταρτο μνημόνιο, συνεχίζουν στη ρότα που έχουν χαράξει.

Υπόσχονται κλείσιμο της αξιολόγησης εδώ κι έξι μήνες κι όσο το κάνουν αυτό τόσο η καθυστέρηση μεγαλώνει. Κανένα ορόσημο δεν έχει πιαστεί, χάνεται και η 20η Μαρτίου, εννοείται ότι χάνεται το QE και είναι αμφίβολο αν θα κλείσει συμφωνία και στις αρχές Απριλίου. Όπερ σημαίνει πως ότι κι αν γίνει... ζήσε Μάη μου να φας δόση, χωρίς κι αυτό το ορόσημο να είναι σίγουρο.

Τι θα κάνει λοιπόν η κυβέρνηση; Θα μαζέψει ό,τι λεφτά έχει ώστε να πληρώσει τα 7 δισ. του Ιουλίου, θα κάνει... σκληρή διαπραγμάτευση αδιαφορώντας για τον τελικό λογαριασμό που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ στην κυβέρνηση. Αν δεν του βγουν όλα όσα σκέφτεται, ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές και θα το κάνει Κούγκι καταγγέλλοντας ακόμη και τον καφετζή της Κουμουνδούρου.

Ένα κλασσικό «σύνδρομο του Σαμψών» με τον Αλέξη... Σαμψών να παίρνει μαζί του τους αλλόφυλους. Μόνο που δεν καταλαβαίνει ότι οι αλλόφυλοι στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι Φιλισταίοι. Είναι όλοι οι Έλληνες που θα δεχθούν και τέταρτο μνημόνιο και μια μόνιμη εποπτεία της χώρας.

Αλλά πότε νοιάστηκε η αριστερά για την Ελλάδα; Μια ακόμη καταστροφή θα φέρει τη σφραγίδα της.

Διότι, για να πούμε την αλήθεια. Αν ο Τσίπρας μας οδηγήσει σε νέα δεινά ή αν επιλέξει την έξοδο από το ευρώ, θα έχουμε εμφύλιο πόλεμο. Θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας σε μια ανθρωποφαγία που δεν θα έχει προηγούμενο.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Μαρτίου 07, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το «Σύνδρομο του Σαμψών»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator