Τα κοράκια – Rothschild πλανώνται πάνω από το Μαξίμου

0
Πέραν της γελοιότητας ή της σοβαρότητας της υπόθεσης του ταξιδιού του Τσίπρα και της οικογένειας στο Παρίσι και τη Eurodisney, υπάρχει ένα σημείο που δεν απαντάται με πειστικότητα και είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την οικονομία.

Αφορά το ραντεβού του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Rothschild. Όπως είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: Στις 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών έστειλε επιστολή προς το Δ.Σ του ΟΔΔΗΧ, με την οποία ζητούσε την άμεση πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, για την προετοιμασία της χώρας για την έξοδο στις αγορές.

Στις 27 Ιανουαρίου το Δ.Σ. του ΟΔΔΗΧ , με επιστολή του όρισε την επενδυτική τράπεζα Rothschild, και αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης».

Εδώ δημιουργούνται πλείστα όσα ερωτήματα που το καθένα έχει και την οικονομική και την πολιτική σημασία του:

1Γιατί μέσα σε δύο ημέρες ορίστηκε η συγκεκριμένη τράπεζα ως σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ; Έγινε κάποιος διαγωνισμός ώστε να οριστεί ο ικανότερος για να αναλάβει το δύσκολο έργο που θα του ανατίθετο;

2Ο Τζανακόπουλος είπε ότι γίνεται προετοιμασία για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και γι' αυτό προσελήφθη η Rothschild. Εδώ βεβαίως πέφτουν και τα τσιμέντα, γελάνε και οι πέτρες. Ο ίδιος ο Τζανακόπουλος ήταν αυτός που έλεγε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους θα βγούμε στις αγορές αλλά δεν είπε από... ποια πόρτα. Και τότε γέλασε και το παρδαλό κατσίκι. Εδώ χάνουμε το QE εξαιτίας των καθυστερήσεων της κυβέρνησης και θα βγούμε στις αγορές; Επομένως, δεν υπήρχε κανένας λόγος πρόσληψης του εν λόγω συμβούλου, κάτι άλλο σκόπευε να κάνει το εν λόγω «γεράκι» της αγοράς, από αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ έβριζε πριν γίνει κυβέρνηση.

3Γιατί κρατήθηκε μυστική τόσο η πρόσληψη της Rothschild όσο και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θα πήγαινε να τους συναντήσει. Δε λέμε να μας πουν τι συζητήθηκε στην «ιδιωτική» συνάντηση, αλλά τουλάχιστον ότι γίνονται τέτοια ραντεβού θα έπρεπε να τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός.

4Πήγε ο Τσίπρας με τον Τζανακόπουλο και τον Καλογήρου να συναντήσει επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας χωρίς κάποιον να γνωρίζει από βασικά οικονομικά; Τι ξέρουν οι τρεις τους από έξοδο στις αγορές και προετοιμασία από έναν τέτοιο επενδυτικό οίκο; Τι πήγε να κάνει λοιπόν ο πρωθυπουργός; Να συζητήσει για ένα θέμα στο οποίο είναι άσχετος; Γιατί δεν πήγαν μαζί του ο Τσακαλώτος ή ο επικεφαλής του ΟΔΔΗX; Το ίδιο και στη συνάντηση στη L' Oreal. Γιατί δεν πήγε ο υπεύθυνος επί των επενδύσεων Κατρούγκαλος ή ο Παπαδημητρίου ή ακόμη και ο Χαρίτσης; Εκτός κι αν η συζήτηση ήταν για τις... αντιρυτιδικές κρέμες που έπρεπε να αγοράσει η Περιστέρα μισοτιμής...

5Αφού η συζήτηση ήταν ιδιωτική, δηλαδή ανεπίσημη γιατί πήγε ο Τσίπρας στο Παρίσι; Τέτοια ξεφτίλα να πηγαίνει ολόκληρος πρωθυπουργός της χώρας να βλέπει έναν σύμβουλο που προσέλαβε ο ίδιος. Είναι σα να πηγαίνει το αφεντικό στο σπίτι του υφιστάμενου κι όχι το αντίθετο. Γιατί δεν τον κάλεσε λοιπόν στην Αθήνα όπως και τον επικεφαλής της L' Oreal για να μιλήσουν για επενδύσεις;

Η υπόθεση αυτή «βρομάει» πολύ και δεν έχει να κάνει, το ξαναλέμε με το ήσσονος σημασίας (αν και ανήθικο) ταξίδι της οικογένειας Τσίπρα στο Παρίσι. Ας ρίξει μια ματιά κάποιος στο... βιογραφικό της Rothschild. Πέρα από το ότι είναι «Μασόνοι», «χρεοκοπούν την Ελλάδα», «βρόμικοι» και άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα δια στόματος Πάνου Καμμένου, μήπως αυτή η επενδυτική τράπεζα κάνει και άλλες «περίεργες» δουλειές;

Μήπως λέμε αυτή η τράπεζα ασχολείται με off shore εταιρείες και με διάφορες άλλες υποθέσεις; Δεν σπιλώνουμε κανέναν αλλά πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Όπως την off shore της Αυγής π.χ. η οποία έχει και πολύ... Βενεζουελάνικο ενδιαφέρον.

Εν κατακλείδι, μήπως το ραντεβού με τον Τσίπρα, που κρατήθηκε μυστικό μάλιστα, κρύβει πολλά και κάποτε πρέπει να τα μάθουμε αντί να ασχολούμαστε με τον Ντόναλντ Ντακ των παιδιών του ή τις κρέμες της γυναίκας του;

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 08, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα κοράκια – Rothschild πλανώνται πάνω από το Μαξίμου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator