Η ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ: "Η ισοτιμία της νέας δραχμής θα είναι ίση με ένα ευρώ" !!!

0Δεν είμαστε «δραχμόπληκτοι», είπε ο Παν. Λαφαζάνης

Άνοιξε τη συζήτηση για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης της Λαϊκής Ενότητας χθες (7/2), σε ειδική εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ.

Άρχισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «ένα μεγάλο, συνεχώς ογκούμενο, λαϊκό κύμα σαρώνει την κοινωνία κατά του ευρώ και υπέρ του εθνικού νομίσματος.

Αυτό το λαϊκό ρεύμα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι πλειοψηφικό μέσα στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα και τείνει να διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό.

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης επιτέθηκε στα ΜΜΕ λέγοντας ότι η μιντιακή εικονική πραγματικότητα εμφανίζει στο προσκήνιο τις ανούσιες και άθλιες αντιπαραθέσεις πάνω στα ερείπια της χώρας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ, όμως και ΝΔ, Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν το ίδιο καταστροφικό μνημονιακό πρόγραμμα και αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: του ευρώ.

Υπογράμμισε ότι το πραγματικό δίλημμα της χώρας, αυτό που συζητούν οι πολίτες και η κοινωνία, είναι το διακύβευμα ευρώ ή εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης και παραγωγικού μετασχηματισμού και αυτό το δίλημμα απουσιάζει από την ατζέντα μιας παρακμιακής πολιτικής ζωής και μιας μιντιακής ολιγαρχίας, των οποίων οι πρωταγωνιστές γρήγορα θα λογοδοτήσουν.

Δεν είμαστε «δραχμόπληκτοι», είπε ο Παν. Λαφαζάνης, «δεν έχουμε φετίχ με το εθνικό νόμισμα, αλλά είναι που έχουν μετατρέψει σε δόγμα και θρησκεία το ευρώ, ληστεύοντας τον τόπο και τον λαό.

Εμείς θέλουμε το εθνικό νόμισμα όχι ως αυτοσκοπό αλλά για να μπορέσουμε να απαλλάξουμε την χώρα από τα μνημόνια και την λιτότητα, για να διαγράψουμε το χρέος, για να προωθήσουμε μια ευρεία σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των πιο αδύνατων, για να εθνικοποιήσουμε τις τράπεζες και να θέσουμε σε κίνηση ένα καινοτόμο πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της χώρας».

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΛΑΕ το ευρώ που κατέχουν οι πολίτες και τα νομικά πρόσωπα μετατρέπονται μέσω των τραπεζών σε εθνικό νόμισμα.

Όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις από την ώρα θέσπισης τους εθνικού νομίσματος θα καταβάλλονται στο εθνικό νόμισμα με βάση τη θεσμοθετημένη ισοτιμία.

Ο συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει 800 ευρώ μισθό καθαρά θα λαμβάνει σύνταξη 800 νέες μονάδες εθνικού νομίσματος.

Η ισοτιμία διαμορφώνεται ένα προς ένα και προκύπτει εύλογα το ερώτημα γιατί κάποιος να ανταλλάξει το ευρώ αναγνωρισμένης αξίας διεθνώς και να λάβει ως νόμισμα μία μονάδα εθνικού νομίσματος που θα αναζητεί την αξία τους τόσο στην εσωτερική όσο και στη διεθνή αγορά.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 08, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ: "Η ισοτιμία της νέας δραχμής θα είναι ίση με ένα ευρώ" !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator