ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ

0


Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, η Κορινθιακή Εστία Ιστορικών και Λαογραφικών Ερευνών διοργάνωσε εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου και για τα εγκαίνια της αίθουσάς της, που βρίσκεται στην οδό Κολιάτσου 40, στην Κόρινθο.

Η προσέλευση επισήμων και μη ήταν μεγάλη και όλοι έδωσαν συγχαρητήρια στον Σύλλογο για τη δημιουργία αυτού του τόσο φιλόξενου χώρου.

Ο κ. Παναγιώτης Χωρίκης, Φιλόλογος και Χοροδιδάσκαλος, αφού ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, παρουσίασε τα μέλη της Κορινθιακής Εστίας, τα σχέδιά της, τις δράσεις που σκοπεύει να αναπτύξει και τόνισε ότι η Εστία θα είναι ένας φιλόξενος χώρος για όλους, πάντα ανοιχτή σε ιδέες και προτάσεις.

Έγινε κατανοητό ότι στόχος της Κορινθιακής Εστίας δεν είναι μόνο η εκμάθηση των τυπικών βημάτων των παραδοσιακών χορών, αλλά τα ουσιαστικά βήματα που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε το παρελθόν και να το αφομοιώσουμε δημιουργικά στο παρόν, χτίζοντας ένα στέρεο μέλλον, το οποίο θα ζούμε ουσιαστικά με όλο μας το είναι, γιατί η ζωή είναι ένας όμορφος χορός, τον οποίο για να χορέψουμε χρειαζόμαστε δασκάλους να μας δείξουν τα βήματα, ισορροπία, πειθαρχία και μεράκι για να τα εκτελέσουμε ώστε να καταφέρουμε να απολαύσουμε τη χαρά που πηγάζει αβίαστα από την κάθε στιγμή, το κάθε βήμα, την καινούρια γνώση, την συνεργασία, την συνύπαρξη.

Κρασάκι, φαγητό, γλυκό και φυσικά, χορός επισφράγισαν την εορταστική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε και αποτέλεσαν έναν άριστο οιωνό για το μέλλον της ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ!

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsiΔημοσίευση: Φεβρουαρίου 20, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator