Παρουσίαση βιβλίου στο Κιάτο: Η ιστορία ενός μικρού ονείρου, Καρίμ

0




Η ιστορία ενός μικρού ονείρου, Καρίμ

Βιβλιοπαρουσίαση

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 5 μ.μ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Η Στέλλα Αρβανίτη θα είναι μαζί μας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κιάτου με τον ΚΑΡΙΜ και το όνειρό του. Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους για την αλληλεγγύη, την ελπίδα και τα πολύχρωμα όνειρα των παιδιών όλου του κόσμου.

Η συγγραφέας του βραβευμένου παραμυθιού από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών 2014, «Η ιστορία ενός μικρού ονείρου Καρίμ», θα μας παρουσιάσει μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, μια πολιτική αλήθεια για τους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να χάσουν τα πάντα ακόμα και τους δικούς τους ανθρώπους και να ξεκινήσουν από την αρχή αναζητώντας μια ευκαιρία. Ο Καρίμ μιλάει για την ελπίδα, τη φιλία, την αλληλεγγύη, την αποδοχή του διαφορετικού και κυρίως την πίστη στην ανθρώπινη φύση.

Η Στέλλα Αρβανίτη κατάγεται από τη Β. Εύβοια (Λιχάδα). Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ιταλική Γλώσσα και Φιλολογία και ολοκλήρωσε την πανεπιστημιακή της κατάρτιση στον Καναδά και στην Μπολόνια της Ιταλίας (υποτροφία Erasmus). Παράλληλα αποφοίτησε και από τη Σχολή Διπλωματούχων Ξεναγών του ΕΟΤ. Από το 1996 εργάζεται ως διπλωματούχος ξεναγός σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και κατά καιρούς ως εκπαιδεύτρια στα ΚΕΚ. Η συγγραφική της δραστηριότητα άρχισε από τα πολύ πρώιμα χρόνια του δημοτικού και η συγγραφή είναι η μεγάλη της αγάπη. Ωστόσο, της αρέσει επίσης να διαβάζει, λατρεύει τα ταξίδια που τη βοηθούν να συλλέγει εμπειρίες, να γνωρίζει διαφορετικές κουλτούρες και φυσικά να εμπνέεται. Το παραμύθι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δουλειά της καθώς το έχει εντάξει στις ξεναγήσεις των ελληνικών αλλά και ξένων σχολείων (ελληνικοί μύθοι, συμβολισμοί, θρύλοι και παραδόσεις). Και αυτό στάθηκε αφορμή να παρακολουθήσει σεμινάρια αφήγησης με Έλληνες και ξένους αφηγητές και σεμινάρια σεναρίου.

Διακρίσεις 2015, «Η ιστορία ενός μικρού ονείρου, Καρίμ» (εκδ. Οσελότος), Α΄ Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας, Πετρίδειο Ίδρυμα Κύπρου, για το βιβλίο της. 2015, «Τα δάκρυα της ζωής» (εκδ. Οσελότος), Γ΄ Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. 2014, «Το μυστικό της Μπασκόγουρνας» (ανέκδοτη νουβέλα), Α΄ Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας, 30ό­ Πανελλήνιο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας. 2014, «Η ιστορία ενός μικρού ονείρου, Καρίμ», Γ΄ Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, για το παραμύθι της. 2012, «Το κυπαρίσσι που έγερνε» (εκδ. Χρυσαλλίδα), Έπαινος, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Τους πρώτους της επαίνους έλαβε στην Γ΄ Γυμνασίου, σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης και πεζογραφίας («Ο ΦΙΛΩΝ»).

Και δυο λόγια για το βιβλίο
Ένα βιβλίο που κινείται παράλληλα σε 2 κόσμους. Αυτόν των ονείρων και τον πραγματικό. Ένα βιβλίο για το δικαίωμα στα χρωματιστά όνειρα των παιδιών ανεξάρτητα από την χώρα προέλευσής τους. Πώς θα μπορέσει ο μικρός Καρίμ να μάθει να ονειρεύεται σε μια ξένη χώρα ,όταν έχει χάσει την μαμά του στο ναυάγιο ,ο μπαμπάς του είναι φυλακή στην χώρα του κι αυτός ζει σε ένα πρόχειρο καταυλισμό; Ποιος μπορεί να τον βοηθήσει να "δει" πολύχρωμα όνειρα
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 07, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παρουσίαση βιβλίου στο Κιάτο: Η ιστορία ενός μικρού ονείρου, Καρίμ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator