Το απόλυτο μπάχαλο με τις ασφαλιστικές εισφορές

0




Είμαστε από τους πρώτους που έγραψαν ότι η υπόθεση με τις ασφαλιστικές εισφορές θα είναι το Βατερλό της αριστερής κυβέρνησης. Ένα απίστευτο Βατερλό που δεν έχει προηγούμενο καθώς πλήττει εκατομμύρια πολίτες.

Όχι μόνο γιατί κάποιοι είδαν αυξημένες εισφορές ή γιατί πολλοί απαλλάσσονταν από τις εισφορές στον ΟΑΕΕ (επειδή ήταν μισθωτοί) και τώρα τους έρχεται κατακέφαλα νέο χαράτσι. Αλλά κυρίως γιατί αποδείχθηκε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου έκανε μπάχαλο όλο το σύστημα προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία, μεγάλες ασάφειες, εκνευρισμό και μια αίσθηση ότι το κράτος δεν λειτουργεί και ο πολίτης είναι σκουπίδι.

Όσες αλλαγές κι αν κάνουν, ποιος θα πληρώσει για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι εργαζόμενοι; Σήμερα έκαναν ένα βήμα πίσω. Έδωσαν τη δυνατότητα για ένα ή δύο μήνες να πληρώνει ο εργαζόμενος 10% από 27% μέχρι να βρεθεί λύση με τους εργοδότες που δεν θέλουν να πληρώσουν τις δικές τους εισφορές. Ουσιαστικά το κράτος ζητά από τον εργαζόμενο να πάει και να «καρφώσει» τον εργοδότη του, λες και όταν γίνει αυτό δεν θα τον διώξει την άλλη ώρα το αφεντικό.

Η κυβέρνηση, ανίκανη να φτιάξει ένα ορθό σύστημα, ρίχνει το μπαλάκι στους εργαζόμενους, το μπάχαλο έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα, χιλιάδες δεν έχουν κόψει αποδείξεις περιμένοντας αλλά και παραμένοντας απλήρωτοι, ο δε ΕΦΚΑ σηκώνει τα χέρια ψηλά. Πάνω από 120 χιλ. μπλοκάκια έχουν κλείσει και μαζί μ' αυτούς που δεν θα πληρώνουν γιατί δεν έχουν ή γιατί θεωρούν ξεφτίλα όλο αυτό το σύστημα, θα προκαλέσουν τεράστια μαύρη τρύπα στο νέο ταμείο.

Αλλά μήπως νοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό; Καμένη γη στην κυριολεξία θα αφήσουν πίσω τους. Ή όπως είπε ο Ζουράρις: «Μέχρι το 2019 ποιος ζει και ποιος πεθαίνει».

Αυτό ακριβώς είναι η κυβέρνηση. Παντελής αδιαφορία για τον πολίτη, για το μέλλον, για τις επόμενες γενιές. Στη λογική του «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο...» κανένα ενδιαφέρον για την ταλαιπωρία που προκαλούν, για το γεγονός ότι κάποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους, για το ότι κάποιοι θα δουν μειωμένους μισθούς και σίγουρα δεν είναι ακριβοπληρωμένοι αλλά μεροκαματιάρηδες.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν σήμερα απλά αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια τεράστια γκάφα που θα την πληρώσουν στην κάλπη. Ίσως δεν το καταλαβαίνουν τώρα γιατί έχουν την οίηση της εξουσίας. Ο «λογαριασμός» θα έρθει όμως στην κάλπη.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 08, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το απόλυτο μπάχαλο με τις ασφαλιστικές εισφορές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator