Πουλάει «τρελίτσα» ο Βαρουφάκης για τα 86 δισ. που άφησε: Αισθάνομαι μια χαρά-Παρακαλάω να φτιάξουν ειδικό δικαστήριο

0



Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε το απόγευμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και για ακόμη μία φορά προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις του.

«Το λάθος μου έγινε την 24η Φεβρουαρίου και αργότερα,τον Απρίλιο, όταν η κυβέρνησή μου «παρέδωσε» το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος. Εχω κάνει πολλά λάθη. Ηταν λάθος που δεν παραιτήθηκα» είπε με νόημα και ερωτηθείς για το αν θα έκανε τα ίδια πράγματα στην εξάμηνη διαπραγμάτευση απάντησε:«Με τις πληροφορίες που είχα τότε δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό. Με τις πληροφορίες που έχω τώρα, αν γνώριζα ότι το «όχι» ο πρωθυπουργός θα το έκανε «ναι», δεν θα έκανα αυτά που έκανα».

Στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ:«Αν σας είχε ακούσει ο κ.Τσίπρας και είχε προχωρήσει σε πλήρη ρήξη τι θα γινόταν;» απάντησε:

«Κανείς δεν γνωρίζει σίγουρα ένα εναλλακτικό παρόν. Αν παραμέναμε σταθεροί για δέκα μέρες και ανακοινώναμε κούρεμα ομολόγων θα είχαμε μια συμφωνία. Υπήρχε πιθανότητα ο Σόιμπλε να δρομολογούσε grexit. Αυτό που συμβαίνει σήμερα, τα τελευταία δύο χρόνια είναι χειρότερο από το grexit. Ο μόνος τρόπος να το αποφύγουμε είναι να μην το δαιμονοποιούμε. Ο φόβος και η δαιμονοποίηση συμφέρει τον κ. Σόιμπλε. Κοντά στο grexit μας έφερε το μνημόνιο. Αποφασίσαμε αργόσυρτο θάνατο που συμφέρει τους δανειστές μας».

Eρωτηθείς για το πως αισθάνεται όταν ακούσει ότι έχει χρεώσει τη χώρα 86 δισ., απάντησε: «Μια χαρά αισθάνομαι….Εχω παρακαλέσει νια φτιάξουν ειδικό δικαστήριο. Χαρά μου θα είναι. Τους παρακαλώ να το συστήσουν. δεν θα το κάνουν γιατί θα καταντήσουν εκείνοι να είναι οι ένοχοι. Τα 86 δισ. είναι το μη βιώσιμο κομμάτι του χρέους μας που δεν είναι βιώσιμο. Βρήκαν ευκαιρία να διαιρέσουν το κόμμα μας, να φορτώσουν το κόστος του δικού τους ένοχου μνημονίου σε μένα».

Kαι στην συνέχεια είπε:«Τις τράπεζες τις έκλεισε ο κ.Ντράγκι, κόβοντας τον ELA. Εκλεισε τη ρευστότητα των τραπεζών. Δεν έκλεισα εγώ τις τράπεζες. Μισή ώρα πριν ανοίξουν οι τράπεζες δεν θα είχαν ρευστό. Τι έπρεπε να κάνουμε; Κρίθηκα να χειριστώ το κλείσιμο των τραπεζών που μας επέβαλε η ΕΚΤ»

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν ήταν ποτέ υπέρ της δραχμής επέμεινε πως δεν θα πρέπει να δαιμονοποιείται η συζήτηση για το Grexit. Tονίζοντας ότι αυτή θα έπρεπε να γίνει πριν οδηγηθούμε σε αυτό με τρόπο που να συμφέρει το Β. Σόιμπλε.

«Στόχος μας πρέπει να είναι μια βιώσιμη συμφωνία εντός της ευρωζώνης. Η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει το δικό της σχέδιο εξόδου. Να βάλει τη βάση και αν δεν γίνει δεκτό, τότε να πει «πετάξτε μας εμείς έξω». Να πούμε στους δανειστές ότι δεν θα πάμε στο 3,5%, γιατί είναι αυτογκόλ για μια οικονομία που προσπαθεί» συμπλήρωσε.

«Δεν επικοινωνώ με τους συντρόφους μου, δεν επικοινωνώ με τον κ.Τσακαλώτο. Το 90% του ελληνικού λαού υποφέρει. Ισως στα 90 μας να συναντηθούμε με τον Ευκλείδη σε ένα καφενείο» είπε επίσης για τους παλιούς του «συντρόφους»  .
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 15, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πουλάει «τρελίτσα» ο Βαρουφάκης για τα 86 δισ. που άφησε: Αισθάνομαι μια χαρά-Παρακαλάω να φτιάξουν ειδικό δικαστήριο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator