Αφορολόγητο με κάρτες: Online στο Taxis οι αποδείξεις

0


Ηλεκτρονική εφαρμογή θα επιτρέπει στον φορολογούμενο να μπαίνει κάθε μήνα στην ειδική υπηρεσία που θα δημιουργηθεί στο TAXIS, προκειμένου να διαπιστώνει το κατά πόσον οι συναλλαγές που έχει πραγματοποιήσει μέσω «πλαστικού χρήματος» ή μέσω e-banking, έχουν καταγραφεί από το σύστημα και αθροίζουν το ποσό που πρέπει να συγκεντρώσει για να χτίσει το αφορολόγητο για τα εισοδήματα του 2017

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, ο πελάτης θα ενημερώνεται όταν π.χ. κάνει την πληρωμή του μέσω internet banking εάν ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι δηλωμένος ως επαγγελματικός, δηλαδή αυτός μέσω του οποίου η συναλλαγή μετράει για το αφορολόγητο. Απώτερος στόχος είναι τα ποσό που δηλώνει μια επιχείρηση ως έσοδο μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών να αποτελέσει και βάση σύγκρισης για τη διασταύρωση του εισοδήματος που δηλώνει ένας έμπορος ή ένας επαγγελματίας από την εμπορική ή την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Για να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική υπηρεσία του TAXIS θα προηγηθεί η δημιουργία του Μητρώου Επαγγελματικών Λογαριασμών, δηλαδή ενός μητρώου που θα περιλαμβάνει όλες τις επιχειρήσεις που δέχονται ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά και της εφαρμογής μέσω της οποίας θα καταγράφονται και θα αποστέλλονται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είτε αυτές γίνονται στο κατάστημα είτε μέσω υπολογιστή ή κινητού.

Το Μητρώο θα «χτιστεί» από τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα πρέπει να δηλώσουν έναν ή περισσότερους επαγγελματικούς λογαριασμούς μέσω των οποίων θα δέχονται τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Παράλληλα διπλασιάστηκε η ζήτηση για μηχανήματα αποδοχής πιστωτικώ και χρεωστικών καρτών POS από τους εμπόρους ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του 2017, ενδεικτικό της ώθησης που μπορεί να δώσει στην αγορά το «χτίσιμο» του αφορολόγητου με ηλεκτρονικές πληρωμέ.

Με βάση τον ρυθμό που καταγράφει η ζήτηση για νέα μηχανήματα κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και εφόσον η τάση αυτή συνεχιστεί, τα νέα POS εκτιμάται ότι θα φτάσουν ακόμη και τα 8.000 ανά μήνα, ξεπερνώντας κατά πολύ τη μέση ζήτηση των προηγούμενων μηνών που ήταν περί τα 4.000.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες που επικαλείται η «Καθημερινή», ο αριθμός των POS σε εμπορικά σημεία προσεγγίζει πλέον περίπου τις 320.000, με έντονη παρουσία στις εμπορικές πιάτσες της Αθήνας όπου και πραγματοποιείται το 80% του τζίρου του λιανεμπορίου.

Η διείσδυση, βεβαίως, σε ότι αφορά την κάλυψη σε όλα τα εμπορικά σημεία απέχει από το επιθυμητό επίπεδο και σύμφωνα με εκτιμήσεις διαμορφώνεται κοντά στο 50%, ενώ ακόμη μικρότερη είναι σε ό,τι αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, η συντριπτική μερίδα των οποίων δεν διαθέτει τερματικό μηχάνημα που δέχεται κάρτες.

Η έκδοση, πάντως, της υπουργικής απόφασης για τις συναλλαγές βάσει των οποίων θα «χτίζεται» το αφορολόγητο εκτιμάται ότι θα ενισχύσει το θετικό momentum που έχει δημιουργηθεί στην αγορά, αν και η αξία των συναλλαγών που θα πρέπει να κάνει κάποιος ηλεκτρονικά ώστε να δικαιούται το αφορολόγητο, είναι χαμηλή.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 15, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αφορολόγητο με κάρτες: Online στο Taxis οι αποδείξεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator