ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ρεσιτάλ πιάνου της Ντιάνας Πέππα στην Αίθουσα Συναυλιών του Σύγχρονου Κορινθιακού Ωδείου

0


Σε μια υπέροχη βραδιά εξελίχθηκε το ρεσιτάλ πιάνου της Ντιάνας Πέππα στην Αίθουσα Συναυλιών του Σύγχρονου Κορινθιακού Ωδείου στην Κόρινθο, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017. Με έργα των J.S. Bach, C. Czerny, F. Chopin, W.A. Mozart, L.v.Beethoven, J. Brahms, B. Bartόk, Μ. Χατζιδάκι, η Ντιάνα Πέππα καθήλωσε για περισσότερο από μιάμιση ώρα το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων εκτελέστηκαν τα Preludio & Fuga BWV 866 του Bach, Σπουδή Opus 740 No 50 του Czerrny, Sonate Kochel Nr 310 του Mozart και η Συνομιλία με τον Σέργιο Προκόφιεφ του αγαπημένου Μάνου Χατζιδάκι. Επρόκειτο συνολικά για ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα το οποίο και αποτελεί το τελικό πρόγραμμα με το οποίο η Κορίνθια πιανίστα θα αποκτήσει τον τίτλο της δασκάλας πιάνου. Να σημειωθεί εδώ ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο στην οποία απαιτούνται τόσα πολλά και τόσο απαιτητικά έργα για την απόκτηση αυτού του πτυχίου.

Το σημείο στο οποίο η Ντιάνα Πέππα ενθουσίασε το κοινό ήταν όταν στο δεύτερο μέρος απέδωσε έξοχα την Appassionata του Beethoven, σε τρία μέρη, Allegro assai, Andant con moto, Allegro ma non troppo. Για περισσότερα από 25 λεπτά η Ντιάνα ξεδίπλωσε όλο της το ταλέντο και ταξίδεψε το κοινό σε ένα πολύ απαιτητικό από πλευράς δεξιοτεχνίας έργο.

Η Ντιάνα Πέππα, γεννημένη στην Κόρινθο, ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές από την ηλικία των μόλις 5μιση ετών. Τις διέκοψε για να σπουδάσει Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Βόλο και στη συνέχεια, αφού απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στη Χωροταξία, Πολεοδομία & Ανάπτυξη και στην Ιδιότητα του Πολίτη, Μετανάστευση, Κοινωνικές Διακρίσεις, επέστρεψε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για να σπουδάσει Μουσικολογία παράλληλα με τις σπουδές της στο Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η Ντιάνα ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους, τη δασκάλα της και διευθύντρια του Ωδείου κα Γεωργία Γιαννακοπούλου, ενώ υπογράμμισε την αξία της ενασχόλησης με τη μουσική και την τέχνη γενικότερα, ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, καθώς απελευθερώνεται η ψυχή και το μυαλό, ενώ ενισχύεται η συγκέντρωση και η δημιουργικότητα.

Ήταν μια καταπληκτική βραδιά, από αυτές που προσφέρουν υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία και εκπαιδεύουν το κοινό σε ό,τι αφορά τους «κανόνες» ενός ρεσιτάλ πιάνου και γενικώς ενός τέτοιου γεγονότος.

Συγχαρητήρια Ντιάνα Πέππα και καλή συνέχεια!

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
tel.0030 6937650867
www.phototsetsi.gr
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 15, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Ρεσιτάλ πιάνου της Ντιάνας Πέππα στην Αίθουσα Συναυλιών του Σύγχρονου Κορινθιακού Ωδείου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator