Χθες το πρωί στην Ελλάδα, ή, ο θάνατος μιας χώρας

0Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Μία συζήτηση κυριαρχούσε παντού χθες το πρωί στην Ελλάδα – ή, τουλάχιστον, στην Αθήνα και ειδικά στην «καρδιά» της: στους διαδρόμους του κοινοβουλίου, στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και όπου μαζεύονται άνθρωποι που έχουν τόσα άλλα και φλέγοντα να τους απασχολούν, εκτός από εκείνο που χθες κυριαρχούσε παντού στις συζητήσεις. Κι αυτό δεν ήταν άλλο παρά μια τηλεοπτική εμφάνιση ενός τύπου που «πουλάει» ότι έχει πληρώσει το χρέος της χώρας και έχει και λεφτά να δώσει σε όλους…

Αυτός ο τύπος, όλοι το γνωρίζουν πολύ καλά, είναι ένα παραμύθι από πάνω μέχρι κάτω. Ένα προσβλητικό για κάθε νοημοσύνη και ενδεχομένως και λίαν επικίνδυνο παραμύθι. Κι όμως, χθες, μονοπωλούσε τα πάντα.

Την ίδια ακριβώς στιγμή, στη Γενεύη παίζεται το μέλλον της Κύπρου -και όχι μόνον, ενώ, στην Αθήνα, η πορεία της αξιολόγησης «υπόσχεται» τα χειρότερα. Κι αυτό για να αναφερθεί κανείς μόνον στα πολύ μεγάλα θέματα, αφήνοντας στην άκρη την υπόθεση της τρομοκρατίας, την παταγώδη αποτυχία στο μεταναστευτικό, τις επενδύσεις που μαθεύτηκε χθες ότι απειλούνται να χαθούν ή τόσα άλλα που την ίδια ακριβώς ώρα σκιάζουν τον ορίζοντα και σκοτεινιάζουν το μέλλον.

Κι όμως, αυτός ο τύπος βγήκε στο γυαλί και τα σάρωσε όλα. Βγήκε στον αέρα από εκπομπή της βαθιάς νύχτας και έγινε «Το Θέμα» της ημέρας! Από τους εκατό ανθρώπους που μπορεί να ρωτήσει κανείς για όλα τα παραπάνω, η εμφάνιση του τύπου αυτού ήταν που όλα τα άλλα έφαγαν χθες τη σκόνη του…

Σε μια χώρα που παραπαίει πλέον συνολικά στην απελπισία (ίσως όμως και ακριβώς γι αυτόν το λόγο, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία), ένα νέο «νερό του Καματερού» τα έκανε όλα στην άκρη, σάρωσε τα πάντα.

Κι αυτό, όσο κι αν δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, είναι το βαθύτερο από τα σημάδια της καταστροφής που δεν μας χτυπά πια απλώς την πόρτα. Δυστυχώς, έχει πια περάσει για τα καλά το κατώφλι ενός «σπιτιού» που κατεδαφίζεται…

Πηγή "Το Βήμα"
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 21, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χθες το πρωί στην Ελλάδα, ή, ο θάνατος μιας χώρας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator