Τρίτο εισαγγελικό «όχι» για τους Τούρκους στρατιωτικούς

0



Για τρίτη φορά αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, ο κ. Νίκος Παντελής, πρότεινε να μην εκδοθούν στην Τουρκία και να απορριφθεί το σχετικό αίτημα των τουρκικών αρχών για τέσσερις από τους συνολικά οκτώ εκζητούμενους Τούρκους αξιωματικούς.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου επιχειρηματολόγησε επί μακρόν κατά της εκδόσεως των Τούρκων αξιωματικών επικαλούμενος τις βασικές διατάξεις περί προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου όπως περιγράφονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση και προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι αν εκδοθούν θα τύχουν στη γείτονα δίκαιης δίκης.

Ο κ. Παντελής αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού, ενώ και οι τέσσερις εκζητούμενοι ανέπτυξαν τις απόψεις τους ενώπιον του δικαστηρίου αναφερόμενοι εκτενώς σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Ποια απόπειρα ανθρωποκτονίας; Με ένα άοπλο ελικόπτερο; Σας ζητώ να γνωμοδοτήσετε κατά της έκδοσής τους» είπε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, απευθυνόμενος προς το β’ ποινικό τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Υπέρ της μη έκδοσής τους μίλησαν και οι εξετασθέντες μάρτυρες, ενώ ανάλογες αρνητικές εισηγήσεις έχουν υποβληθεί και από δύο ακόμα αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, τον κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη και την κυρία Βασιλική Θεοδώρου που μετείχαν σε ισάριθμες δίκες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον Άρειο Πάγο.

Ακολουθώντας τη γραμμή που χάραξαν οι προηγούμενοι συνάδελφοί του, Θεοδώρου και Βουρλιώτης. «Ποια εχέγγυα παρέχουν οι τουρκικές αρχές σε αυτούς τους ανθρώπους, η απόφασή σας είναι μονόδρομος… Το άσυλο είναι λέξη ελληνική. Ζήτησαν άσυλο για να γλιτώσουν τη ζωή τους, τους έχουν φορτώσει τα πάντα.

Οι αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθούν όλες μαζί και για τους οκτώ στις 23 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα. Αν ο Άρειος Πάγος ταχθεί κατά της έκδοσης τους η υπόθεση θα τελειώσει με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, ενώ αν ο Άρειος Πάγος ταχθεί υπέρ της ικανοποίησης του τουρκικού αιτήματος, μόνον ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να διατυπώσει αντίθετη θέση και απόφαση.
Όμως, επειδή έχουμε καταγράψει απίστευτες "ανατροπές" και διαστάσεις τελικών αποφάσεων δικαστηρίων από τις εισηγήσεις των εισαγγελέων έδρας, θα επιλέξουμε να "κρατήσουμε μικρό καλάθι", έως ότου ανακοινωθεί η τελική απόφαση του Αρείου Πάγου για τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που αιτήθηκαν ασύλου στην Ελλάδα... Ευελπιστούμε η Ελληνική Δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να μην γίνει υποχείριο πολιτικών σκοπιμοτήτων και πιέσεων και να στείλει προς όλους το μήνυμα που αρμόζει, με βάση τους νόμους, όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά και με βάση το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 16, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τρίτο εισαγγελικό «όχι» για τους Τούρκους στρατιωτικούς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator