«Άνγκελα, τις τρώμε από τον Ταγίπ»

0



Το καλό είναι ότι ο Αλέξης γύρισε από την Κούβα. Το κακό είναι ότι την ημέρα που γύρισε, η Τουρκία μας «πήρε» άλλα δύο νησιά, τα Ίμια και την Κάσο. Και τι έκανε ο πρωθυπουργός; Πήρε αμέσως τηλέφωνο... την Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν πήρε ούτε τον Ραούλ Κάστρο, ούτε τον Ραφαέλ Κορέα, ούτε τον Μαδούρο, ούτε και τον πρώην μαρξιστή, δικτάτορα της Ζιμπάμπουε Μουγκάμπε. Μόλις οι τουρκικές προκλήσεις έφτασαν στο απροχώρητο πήρε την γερμανίδα καγκελάριο, ουσιαστικά πήρε στη χώρα που κάνει κουμάντο στην Ευρώπη και τη μόνη που μπορεί να συνετίσει τον σουλτάνο.

Γιατί άραγε η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε ότι είναι σε διαρκή επαφή με τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής προκειμένου να μην μας κάνουν κανένα ντου οι Τούρκοι και ψαχνόμαστε; Γιατί δεν τηλεφώνησε στην Κούβα, τον Ισημερινό και την Παραγουάη να στείλουν μερικές χιλιάδες όπλα και πυραύλους να τους στήσουμε στο Αιγαίο και να τρομάξουν τα γατάκια οι Τουρκαλάδες;

Είναι αυτό που γράφαμε όταν ο Τσίπρας πήγε να προσκυνήσει τον Κάστρο. Ότι με τον τρόπο αυτό απομονώνει την Ελλάδα και την βάζει στο ίδιο ράφι με τους απομονωμένους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής. Κι ότι στα δύσκολα με τους εταίρους μας στη Δύση θα συνομιλήσει, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Αμέσως τηλεφώνησε κι έπεσε στα πόδια της «μαντάμ Μέρκελ» λέγοντας πόσο ο Ερντογάν βάζει σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή.

Υπάρχει, όμως, κι ένα ακόμη «επεισόδιο». Σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου στην Ουάσιγκτον, για τις απίστευτες τουρκικές προκλήσεις ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πήρε ίσες αποστάσεις λέγοντας ότι οι ΗΠΑ σέβονται τα κυριαρχικά δικαιώματα και της Ελλάδας και της Τουρκίας. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει επιλογή ουδετερότητας από την Ουάσιγκτον. Και ακόμη δεν έχει έρθει ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Πώς θα πάμε εμείς να του ζητήσουμε να σταματήσει την Άγκυρα όταν ο πρωθυπουργός μας πήγε κι έβγαλε επικήδειο στον «δικτάτορα» όπως ο νέος πλανητάρχης αποκάλεσε τον Φιντέλ Κάστρο;

Όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνουν στην κυβέρνηση ή βάζουν πάνω απ' όλα το κομματικό συμφέρον και την προσωπική εικόνα του «αριστερού;» Εδώ κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε πόλεμο με τους Τούρκους κι αντί να τους καταγγέλλουμε στα ευρωπαϊκά φόρα εμείς κλείνουμε ραντεβού με κάτι ανυπόληπτους προέδρους και πρωθυπουργός. Έλεος κύριοι.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 06, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Άνγκελα, τις τρώμε από τον Ταγίπ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator