ΓΚΑΜΛΕΤ: ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ" ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΗΛΙΑ ΑΔΑΜ

0
Στην σκηνή ο άνθρωπος που χάνεται. Γίνεται αντιληπτό το αινιγματικό υπόβαθρο εμπειριών μεγάλου πάθους, οδύνης. Η ροή αναφορών και συμβολισμών, οι ποικίλες μορφές, μεταμορφώσεις, ψευδωνυμίες του εγώ, είναι συνέχειες στους ρυθμούς και τα νοήματα της ανθρώπινης ζωής.

Με το ελάχιστό μου απόθεμα ειδικής γνώσης και με περίσσευμα διαισθητικού βηματισμού: ένα μικρό σύνολο νέων ταλαντούχων ηθοποιών ανατρέπει ευθύγραμμες λογικές πορείες. Ενοποιεί διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη, θέατρο, περφόρμανς, χορό, μουσική, εικαστικά, τεχνολογία. Τόλμη ενός δύσκολου αισθητικού αποτελέσματος. Σε κάποια σημεία τα δρώμενα στην σκηνή με οδηγούσαν στην σκέψη αν είναι συνέχεια στην οργάνωση ενός εσωτερικού ανάγλυφου μίας πλοκής ή αυτοσχεδιασμός.

Ο σκηνοθέτης επιχειρεί να πει πολλά. Να συνδέσει τα πολλά κομμάτια της εικόνας του πόνου. Του εγώ και του κόσμου. Ανιχνεύει παραδείγματα προσωπικών συνδέσεων με τον ήρωα. Τους πολλούς ανθρώπινους τύπους που έχουν πολλούς σωσίες.

Ο Ηλίας επιλέγει τον γλυκό πόνο της τέχνης.

Είναι πολύ μεγάλο πράγμα για την ταυτότητά σου να είσαι αυτό που γίνεσαι. Το ταξίδι στο περιεχόμενο της πρότασής σου.

Είναι τιμή για όλους μας, γονείς, δασκάλους, συγχωριανούς που ένας νέος άνθρωπος επιβάλλει τον δρόμο του.

Γρηγόρης Κλαδούχος
Ξυλόκαστρο 15 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΓΚΑΜΛΕΤ: ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ" ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΗΛΙΑ ΑΔΑΜ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator