Ο Άρης Δαβαράκης «καρφώνει» τον Νίκο Παππά ως χρηματοδότη του “toportal.gr”

0



Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε σήμερα ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, την οποία συνυπογράφουν 15 συνολικά βουλευτές, αναφορικά με τα όσα απεκάλυψε σε συνέντευξή του ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Άρης Δαβαράκης.

Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ – και ιδίως των κ. Τσίπρα, Παππά και Βερναρδάκη – με το site “toportal.gr” είχε ήδη γίνει γνωστή από παλιότερα. Από τη χθεσινή, όμως, συνέντευξη του κ. Άρη Δαβαράκη στο lifo.gr, προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα, τα οποία χρήζουν απαντήσεων και διευκρινήσεων:

Αληθεύει ότι οι συντελεστές του site χρηματοδοτούνταν “από το γραφείο του κ. Παππά”; Αν ναι, με ποιον ακριβώς τρόπο γινόταν αυτό;

Αληθεύει ότι “το site το σκέφτηκε ο κ. Βερναρδάκης”, σημερινός Υπουργός Επικρατείας, “στα γραφειάκια της Μητροπόλεως”;

Αληθεύει ότι η συγκεκριμένη συνεργασία διακόπηκε μόλις ο κ. Δαβαράκης έλαβε θέση υπέρ του “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα; Αν ναι, για ποιο λόγο;

Υπάρχουν ανάλογες σχέσεις και με άλλους δημοσιογράφους ή Μέσα Ενημέρωσης;

Στο όνομα της ελεύθερης (υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως) έκφρασης και ενημέρωσης, ποιες άλλες αποφάσεις δημιουργίας, χρηματοδότησης, αλλά και διακοπής λειτουργίας M.M.E. έχουν ληφθεί, άραγε, “στα γραφειάκια της Μητροπόλεως”;».

Το Liberal νωρίτερα μετέδιδε τα εξής:

Με χρηματοδότηση απευθείας από το γραφείο του Νίκου Παππά στήθηκε και λειτούργησε το site tοportal.gr όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στη Lifo ο στιχουργός και δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης ο οποίος είχε αναλάβει να τρέξει την ιστοσελίδα από το 2013.

Το «toportal.gr φτιάχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ενόσω ήταν ακόμη στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και συνέχισε να χρηματοδοτείται μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, αλλά δεν ευτύχησε να μακροημερεύσει. Θα ήταν ένα site που δεν θα ακολουθούσε πιστά τις κομματικές πολιτικές, όπως είχε γράψει τότε ο Άρης Δαβαράκης, ο οποίος στη συνέχεια είδε τις απόψεις του για το δημοψήφισμα να του κοστίζουν ακριβά.

Η ιδέα που ανήκε στον Χριστόφορο Βερναρδάκη, υλοποιήθηκε μετά από απόφαση του Αλέξη Τσίπρα τον Σεπτέμβριο του 2013 και χρηματοδοτήθηκε από τον Νίκο Παππά, παραμένει ακόμη και σήμερα «κρεμασμένη» στον αέρα του διαδικτύου αναζητώντας έναν νέο χρηματοδότη που θα την ξαναζωντανέψει. Τα λεφτά κόπηκαν ξαφνικά και χωρίς καμία ενημέρωση το 2015 σύμφωνα με τον Άρη Δαβαράκη, όταν ο ίδιος έγραψε ένα άρθρο υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα… Σήμερα ο άλλοτε θερμός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ούτε να ακούει για το Νίκο Παππά. Τον θεωρεί κακή επιρροή για τον Τσίπρα, γιατί έχει την αντίληψη ότι «ήρθαμε, πρέπει να μείνουμε, πρέπει να αγκιστρωθούμε»

Μερικές από τις αποκαλυπτικές ερωτοαποκρίσεις στη συνέντευξη Δαβαράκη στη Lifo ακολουθούν παρακάτω. Ολόκληρη η συνέντευξη του στιχουργού και πρώην υποστηρικτή του Αλέξη Τσίπρα στη διεύθυνση http://www.lifo.gr/articles/book_articles/120568:

-Βάζοντας σε κίνδυνο και την επαγγελματική σχέση που είχατε. Αναφέρομαι στο portal.gr. Αλήθεια, ποια ήταν η πηγή χρηματοδότησής του;

Ήταν το γραφείο του Νίκου Παππά. Αλλά πολύ συγκεκριμένα θα σας πω ότι εγώ έπαιρνα 1.000 ευρώ και ο συνεργάτης μου 500 ευρώ. Όλοι έγραφαν αμισθί. Δούλευα δέκα ώρες την ημέρα. Το έκανα γιατί ήταν κάτι που μου ανέθεσαν με πίστη και το έκανα με ευθύνη και χαρά. Το έκανα γιατί ήθελα να ξεμπερδέψουμε με το παλιό πολιτικό σκηνικό. Άργησα, αλλά κατάλαβα καλά ότι και ο Αλέξης είναι ακριβώς αυτό το παλιό πολιτικό σκηνικό. Το ίδιο και όλοι οι συνεργάτες του. Ταυτίστηκαν με ό,τι είχαμε πριν, υπουργοποίησε και το μισό ΠΑΣΟΚ, και όλο αυτό ήταν μια μεγάλη απογοήτευση.

-Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε με τον Αλέξη Τσίπρα;

Πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν τέθηκε ένα θέμα να αναλάβω το Τρίτο Πρόγραμμα. Το καλοκαίρι της τρέλας, πριν γράψω το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, με πήρε ο ίδιος να μου προτείνει να αναλάβω το Τρίτο Πρόγραμμα. Κάτι που χάρηκα πολύ. Αλλά δεν ήθελε καθόλου ο Διονύσης Τσακνής – και αυτοί διορισμένοι με τον ίδιο τρόπο. Δεν ήθελε ούτε ζωγραφιστό να με δει. Θεωρούσε ότι δεν είμαι κατάλληλος, δεν έχω διπλώματα… Με πρόσβαλε κανονικά μπροστά στα μούτρα μου. Μου είπε «δεν σε θεωρώ κατάλληλο». Ο Ταγματάρχης ήταν πολύ πιο θετικός. Πάντως, έκανα την αίτησή μου, ακολούθησα κανονικά όλη τη διαδικασία…

-Αυτή ήταν η τελευταία επικοινωνία;


Ναι. Δεν τον πήρα ποτέ να του πω την αντιμετώπιση που είχα. Και βέβαια κάθε εμπόδιο για καλό, αφού προφανώς δεν θα μπορούσα να κάνω αυτά που ονειρευόμουν

-Θα είχατε πολιτικό προϊστάμενο τον Νίκο Παππά;

Ναι. Ο Νίκος, όχι δεν μπορώ να πω Νίκος… Ο Νίκος Παππάς είναι μια κακή επιρροή. Έχει την αντίληψη «ήρθαμε, πρέπει να μείνουμε, πρέπει να αγκιστρωθούμε». Μπορεί να την έχει και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν ξέρω, αλλά αυτή την αίσθηση την έχω έντονα για το πρόσωπο του Παππά.

-Τι σχέση είχατε;

Τον έχω δει σε δυο-τρεις συσκέψεις που κάναμε για το Portal. Το site το σκέφτηκε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και πήγαμε στο γραφείο του Τσίπρα να δούμε πώς θα γίνει. Ήταν εκεί και ο Νίκος Παππάς. Στα γραφειάκια της Μητροπόλεως βρεθήκαμε. Εκεί κάναμε κάποιες συναντήσεις, μου έδωσε τα μίνιμουμ που είπα προηγουμένως και έτσι προχωρήσαμε.

-Όταν γράψατε για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα τι ακολούθησε;

Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από μέρους τους.

-Και ήταν το σημείο όπου άλλαξε η σχέση οικονομικής υποστήριξης προς το Portal;

Ναι. Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο, δεν υπήρξε καμία επαφή. Απλώς σταμάτησαν να μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς. Προσπαθούσα να επικοινωνήσω, αλλά δεν απαντούσαν. Ο μόνος, ο οποίος, αν του έστελνα μήνυμα για καλά Χριστούγεννα μου απαντούσε αμέσως, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 10, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Άρης Δαβαράκης «καρφώνει» τον Νίκο Παππά ως χρηματοδότη του “toportal.gr”"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator