Έρχονται αλλαγές σοκ στα εργασιακά – Κατώτατος μισθός τριών ταχυτήτων

0Διαφωνίες με το καλημέρα στη δεύτερη αξιολόγηση για ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις και… μακρύς δρόμος για τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων προέκυψαν χθες, ενώ η κυβέρνηση επιμένει για συμφωνία πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Στην πρώτη συνάντηση που έγινε χθες το πρωί μπήκε ένα κατ’ αρχήν χρονοδιάγραμμα που προβλέπει τρεις γύρους μέχρι και το τέλος του χρόνου. Ο πρώτος θα ολοκληρωθεί μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ, οπότε θα οριστικοποιηθούν τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και θα εντοπιστούν τα σημεία όπου οικονομικό επιτελείο και δανειστές συμφωνούν και κυρίως αυτά όπου διαφωνούν. Στη συνέχεια θα αποχωρήσουν και αφήσουν ένα χρονικό περιθώριο περίπου 20 ημερών ώστε να ολοκληρωθούν μέτρα και δράσεις που θα έχουν συμφωνηθεί μέχρι και την Πέμπτη.

Η τρίτη και πιο κρίσιμη φάση θα είναι η τελική, όπου όλα τα θέματα θα κλείνουν και αν όλα πάνε καλά θα έχουμε και τη θετική γνωμοδότηση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις αρχές Δεκεμβρίου. Μάλιστα, υπάρχει και η προσδοκία αμέσως μετά η Ελλάδα να ενεργοποιήσει τις συμμαχίες της ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Πάντως χθες κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υποβάθμιζε την πληροφορία ότι η Παγκόσμια Τράπεζα στις προτάσεις που φέρνει στο τραπέζι του διαλόγου διά μέσου του ΔΝΤ προτείνει να επανεξεταστεί το αφορολόγητο και συγκεκριμένα να μειωθεί στις 5.000 ευρώ από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα.

Ρύθμιση οφειλών

Δεύτερες σκέψεις φαίνεται ότι υπάρχουν και στη ρύθμιση εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης οφειλών, με τους τυχερούς που θα έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν το σύνολο των οφειλών τους να μειώνονται σε αριθμό αν τελικά τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέγονται θα είναι αυστηρότερα. Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης τόνιζε ότι τα κριτήρια της επιλογής είναι ακόμη ανοιχτά. «Εμείς όμως, ξέρετε, θέλουμε στη ρύθμιση να εντάσσονται οι πάντες. Ωστόσο χρειάζεται πολλή τεχνική δουλειά που θα πρέπει να γίνει μέχρι να καταλήξουμε στα κριτήρια αξιολόγησης», είπε χαρακτηριστικά. Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο, αν και εκεί υπάρχουν ακόμη πολλά κενά που θα πρέπει να κλείσουν. Σε ό,τι αφορά το κούρεμα και του κεφαλαίου των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, η ίδια πηγή δεν το απέκλειε, αλλά τόνιζε ότι θα αποτελεί την «ύστατη επιλογή».

eleftherostypos.gr
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 08, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έρχονται αλλαγές σοκ στα εργασιακά – Κατώτατος μισθός τριών ταχυτήτων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator