Το... παιχνίδι του Μεϊμαράκη

0



Προκαλεί με τη συνολική του στάση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που ως έμπειρος πολιτικός προφανώς θα αντιλαμβάνεται πλήρως τη ζημιά που κάνει, όχι απλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά συνολικά στην παράταξη που υπηρετεί από διάφορες θέσεις επί τέσσερις δεκαετίες.

Δεν είναι δυνατόν να είσαι πρώην Πρόεδρος της Βουλής, να έχεις διατελέσει πρόεδρος του κόμματος, έστω και για κάποιους μήνες, και να δημιουργείς ζητήματα με τη στάση σου.

Το πιο δυσάρεστο όμως είναι ότι δίνει λαβή για να αξιοποιηθεί η στάση του από τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να οικοδομηθεί το επιχείρημα πως ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. αμφισβητεί επί της ουσίας τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Η συνειδητή επιλογή του Βαγγ. Μεϊμαράκη να απουσιάζει από την κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αν και είναι μέλος της, κρίνεται ως άκρως αντιπαραταξιακή ενέργεια για την οποία, σε ένα κανονικό κόμμα με δομές και κανόνες, θα είχε και συνέπειες.

Και δεν είναι η προ ημερών, πάλι συνειδητή, απουσία του από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τις τηλεοπτικές άδειες, εδώ είχαμε να κάνουμε με τη μάχη των μαχών…

Και όμως ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, αν και ήταν στη Βουλή και συγκεκριμένα στο γραφείο του στο ισόγειο του κτιρίου, δεν έκρινε σκόπιμο να ανεβεί στην αίθουσα που συνεδρίαζε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Προφανώς ήθελε να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην ηγεσία της Ν.Δ. με την οποία δεν έχει καμία επαφή και επικοινωνία, εδώ και καιρό…Για να μην πούμε για την… «ερμαφρόδιτη» στάση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη στην Επιτροπή, αν και τελικά συντάχθηκε με την άποψη του κόμματός του…

Ωστόσο, προκύπτει ζήτημα και για τον Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος θα πρέπει να αναρωτηθεί μέχρι πότε θα ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Είναι προφανές ότι όσο δεν αντιδρά θα ενισχύει το επιχείρημα αρκετών, ότι είναι δέσμιος των εσωκομματικών συσχετισμών, των βαρονιών και των φέουδων της παράταξης.

Καλά ξεμπερδέματα, μήπως και γίνει κάποτε και ουσιαστική, σκληρή αντιπολίτευση και όχι σαλονάτες κορώνες που γοητεύουν τους ενοίκους της Εκάλης, της Κηφισιάς, του Ψυχικού, της Φιλοθέης και του Κολωνακίου και αφήνουν παγερά αδιάφορο το λαό της παράταξης…

Μ.Α.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 08, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το... παιχνίδι του Μεϊμαράκη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator