Έρχονται οι «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος της ΔΕΗ - Τι είναι και πώς θα λειτουργούν

0Στην τελική φάση ο διαγωνισμός για την προμήθεια και την εγκατάσταση τους

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει ένα πρωτότυπο και καινοτόμο σύστημα για την ΔΕΗ που θα έχει σαν στόχο την πάταξη των ρευματοκλοπών και όχι μόνο.

Πρόκειται για τους "έξυπνους" μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος, ο διαγωνισμός για τους οποίους, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΔΕΗ Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Μυλωνάς, βρίσκεται στην τελική φάση.

Όπως είπε ο κ. Μυλωνάς κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που έγινε στο πλαίσιο του 19ου Forum Ανάπτυξης – Money Show Πάτρας η ΔΕΗ θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει πανελλαδικά 300.000 "έξυπνους" μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε ότι αφορά την Δυτική Ελλάδα, το πρώτο μέρος που θα αποκτήσει τους μετρητές αυτούς θα είναι η Λευκάδα και σύμφωνα με τον κ. Μωλωνά πρόκειται για ένα ευέλικτο σύστημα, που θα έχει αντοχή και το οποίο θα αποτελέσει μία τεράστια επένδυση για την ΔΕΗ που θα ξεπεράσει το 1 δις.

Οι μετρητές αυτοί θα τοποθετηθούν εξωτερικά των σπιτιών και θα διευκολύνουν τον καταναλωτή, σε μία σειρά δυνατοτήτων, ενώ ταυτόχρονα θα καταγράφουν τον πραγματικό χρόνο κατανάλωσης ενέργειας.

Παράλληλα, ένας τέτοιος μετρητής θα έχει την δυνατότητα λήψης εντολών και αποστολής δεδομένων, ενώ θα προτρέπει τον καταναλωτή να λειτουργεί τις ηλεκτρικές συσκευές, όχι σε ώρες αιχμής, δίνοντας του κίνητρα για την μείωση του τιμολογίου.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 16, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έρχονται οι «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος της ΔΕΗ - Τι είναι και πώς θα λειτουργούν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator