Πάμε για τρέλες στις… Βενεζουέλες

0



Πάμε για τρέλες στις… Βενεζουέλες έλεγαν από το 2013 οι Συριζαίοι και τα στοιχεία είναι πλέον αποκαλυπτικά. Ο Ελεύθερος Τύπος έβγαλε και φωτογραφίες του Νίκου Παππά με βερμούδα διακοπών και δίπλα του τον Αρτέμιο Αρτεμίου, ειδικό για θέματα υπεράκτιων εταιρειών αλλά και εκπρόσωπο μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας της Ελλάδας.

Αποδεικνύεται επίσης ότι ο Τσίπρας όχι μόνο ήταν γνώστης των επαφών που γίνονταν στη Βενεζουέλα αλλά και άνοιγε το δρόμο με τις επαφές που είχε με τη χώρα του Τσάβες και των λοιπών ημίτρελων που κυβερνούσαν τη χώρα του ανύπαρκτου σοσιαλισμού.

Να θυμίσουμε ότι ο Παππάς είχε από την προηγούμενη εβδομάδα ομολογήσει το ταξίδι που έκανε αλλά προσπάθησε να το περάσει ως μια απλή επαφή ενός αριστερού κόμματος με τη «μήτρα» του νοτιοαμερικάνικου σοσιαλισμού. Ο υπουργός της σφαλιάρας με τις τηλεοπτικές άδειες αφού αρχικά δήλωσε ότι μετέβη στη Βενεζουέλα για τη «διερεύνηση αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ», στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι έγιναν συζητήσεις και για θέματα που σχετίζονται με το πετρέλαιο, ενώ αργότερα δήλωσε ότι στη Βενεζουέλα πήγε για να κάνει «πολιτικές συναντήσεις», αποφεύγοντας ωστόσο για μια ακόμη φορά να δώσει εξηγήσεις για το ρόλο που είχε ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, έμπειρος σε θέματα offshore εταιριών, στο συγκεκριμένο ταξίδι.

Ο δε Αρτεμίου είπε ότι πήγε για δικές του δουλειές, δεν ήταν σε επαφή με τον Παππά παρά μόνο σε κάποιες κοινές εμφανίσεις με Βενεζουελάνους επιχειρηματίες.

Όπως αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος», ο Νίκος Παππάς ταξίδεψε στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013 μαζί με ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και εκπροσώπους ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου πετρελαιοειδών.

Το ταξίδι του κ. Παππά αποκαλύπτεται ότι τελούσε σε πλήρη γνώση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, μάλιστα μέσω των γνωριμιών του με αξιωματούχο της κυβέρνησης Μαδούρο, διευκόλυνε τις επαφές της αποστολής με παράγοντες της χώρας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αποστολή μετείχαν ο Νίκος Παππάς, τότε διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ήσυχος, τότε υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του κόμματος, ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου και τρία στελέχη μεγάλης ελληνικής επιχείρησης πετρελαιοειδών.

Μάλιστα την αποστολή υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αριστόβουλο Ιστούρις. Ο ίδιος ο πρόεδρος Μαδούρο, που είχε εκλεγεί πρόεδρος της χώρας τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου (ένα μήνα μετά το θάνατο του Ούγκο Τσάβες), δεν συνάντησε τον Νίκο Παππά αλλά ούτε και κανέναν άλλον από τα άτομα που τον συνόδευαν.

Το συγκεκριμένο ταξίδι στη Βενεζουέλα, για το οποίο δεν εκδόθηκε ποτέ δελτίο Τύπου ή κάποια σχετική ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες το γνώριζαν μόνον ελάχιστα άτομα από το στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα.

Σε δηλώσεις του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα Panama Papers, είχε υποστηρίξει ότι ήταν διαφορετικός ο σκοπός του ταξιδιού του στη Βενεζουέλα από εκείνον του Νίκου Παππά και ότι βρίσκονταν όλοι μαζί μόνο σε εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, όπως «μουσεία και κοκτέιλ». Επίσης και ο Νίκος Παππάς δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι η παρουσία του στη Βενεζουέλα ήταν πολιτική για «γνωριμία με την εκεί πολιτική εξουσία». Ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτει ακόμη ότι ο Νίκος Παππάς κατά την παραμονή του στην Βενεζουέλα συναντήθηκε και με την πρόεδρο του τηλεοπτικού σταθμού TelesurΠατρίτσια Βιγιέγας με την οποία συζήτησαν πιθανή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον τηλεοπτικό λατινοαμερικανικό κολοσσό στον τομέα των ΜΜΕ.

Είχαν σκοπό δηλαδή, εκτός από πετρέλαιο που θα μας έφερναν όταν θα βγαίναμε από τη δραχμή να μας έδιναν και… θεάματα από τη Βενεζουέλα. Δεν ξέρουμε πράγματι ποια θα μπορούσε να είναι η συνεισφορά ενός λατινοαμερικάνικου κολοσσού στα ΜΜΕ αλλά αν ήταν να μας φέρουν Βενεζουελάνικά μοντέλα τότε μπράβο στον Παππά για τις επαφές του.

Βεβαίως, ακόμη δεν έχουμε μάθει τι άλλο έγινε στη Βενεζουέλα γιατί πολλά ακούγονται. Όπως π.χ. τι θα μπορούσε να γίνει αν κάποιος θέλει να κάνει off shore στη χώρα του Μαδούρο. Είναι εύκολο, απαιτούνται διαδικασίες, πρέπει να παρέμβει ο Αρτεμίου που ξέρει τα κατατόπια;

Άραγε τι να θέλει ένα αριστερό κόμμα μια υπεράκτια εταιρεία; Και γιατί η Αυγή ξαφνικά να δώσει ποσοστό της σε μια τέτοια off shore στην Κύπρο;

Στην πιάτσα λένε ότι αν κάποιος θέλει να κρύψει εισοδήματα που έρχονται από κρυφές πηγές στήνει μια υπεράκτια σε χώρα που δεν μπορεί να ελεγχθεί, περνά από εκεί τα λεφτά και στη συνέχεια τα ξεπλένει με αγορές π.χ. μετοχών μιας εφημερίδας.

Όμως, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έγινε κάτι τέτοιο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλά ο Παππάς, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, πήγε να κάνει τα μπάνια του στην όμορφη αυτή χώρα και πήρε μαζί του και τον δικηγόρο του. Γιατί που να ξέρει τι θα του τύχει; Να μην είναι προετοιμασμένος;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 16, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πάμε για τρέλες στις… Βενεζουέλες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator