Χουλιάρας: Μελετούμε τις περιοχές από Κεφαλονιά ως Ρόδο, Πατραϊκό και Κορινθιακό

0Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ακη Τσελέντη, μετά και το σεισμό της Ιταλίας, ότι υπάρχουν στοιχεία για δύο περιοχές της χώρας όπου αναμένεται μεγάλος σεισμός, περιοχές για τις οποίες μάλιστα έχει ενημερωθεί η πολιτεία.

Με την ανησυχία να εντείνεται από φήμες που σκορπούν ορισμένοι δεξιά και αριστερά ο Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Χουλιάρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε καθησυχαστικός ξεκαθαρίζοντας ότι είναι γνωστές οι περιοχές της χώρας τις οποίες μελετούν οι επιστήμονες. Είπε μάλιστα ότι θα εγώ θα σας πώ τρεις περιοχές, όχι δύο «το ελληνικό τόξο από Κεφαλονιά ως Ρόδο, ο Πατραϊκός, ο Κορινθιακός», συμπληρώνοντας μάλιστα ότι είναι περιοχές που γνωρίζουμε ακόμη και από την περίοδο που πηγαίναμε στο σχολείο και διευκρινίζοντας πώς αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αυτές οι περιοχές γνωρίζουμε ότι θα πληγούν άμεσα από σεισμό. Διευκρίνισε πολλές φορές δε, ότι πρόκειται για περιοχές τις οποίς μ

Σε ερώτηση για το αν μπορούν οι επιστήμονες να κάνουν πρόβλεψη ο κ. Χουλιάρας είπω πως «χωρίς να ξέρουμε τον χρόνο, έχουμε κάνει τεράστια βήματα στην πρόβλεψη, όμως η πρόβλεψη απαιτεί και τον χρόνο οπότε ο χρόνος είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο χωρίς αυτή την παράμετρο δεν μιλάμε για πρόβλεψη αλλά για εκτίμηση».

Kλείνοντας ο κ. Χουλιάρας τόνισε ότι το σημαντικό είναι τα κτίρια και η θωράκισή τους, λέγοντας ότι στην Ιταλία τα κτίρια «έλιωσαν», ενώ στην Ελλάδα ακόμη και σε παλιά κτίρια σε μεγάλους σεισμούς δεν έχουμε δει ποτέ τέτοιες εικόνες.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χουλιάρας: Μελετούμε τις περιοχές από Κεφαλονιά ως Ρόδο, Πατραϊκό και Κορινθιακό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator