Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ

0



Οι οικονομικές εξελίξεις και ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας στο επίκεντρο της συνομιλίας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον εκλεγμένο Πρόεδρο τον Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Τραμπ για την εκλογική του νίκη και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής –ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης– καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.

Επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φέρεται να είπε στον Τσίπρα: «Παρακολουθώ τη δουλειά που κάνετε, έχει καταπληκτικά αποτελέσματα»,, αναφερόμενος στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και στον οικονομικό τομέα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, την οποία χαρακτήρισε «πολύ καλή».

«Ο ελληνικός λαός είναι ένας καταπληκτικός λαός», τόνισε ακόμα χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος έχει πολλούς Ελληνοαμερικανούς στην ομάδα του, με τον Τραμπ να απαντά πως οι Ελληνοαμερικανοί τον ψήφισαν με μεγάλες πλειοψηφίες».

Η συνομιλία έκλεισε με τον κ. Τραμπ να λέει ότι όταν αναλάβει τα καθήκοντά του, θα ξαναμιλήσουν, πως θα είναι σε επαφή και ότι «θα χαρεί κάποια στιγμή να πουν από κοντά».
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator